eur:
392.17
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén, miután két nagy erejű robbanás rázta meg az ukrán fővárost, Kijevet 2022. április 28-án. Vitalij Klicsko kijevi polgármester közlése szerint az orosz erők rakétatámadást hajtottak végre. Az egyik rakéta egy pontosabban meg nem nevezett objektumot, a másik a mellette lévő lakóépületet találta el. Ezen a napon António Guterres ENSZ-főtitkár hivatalos látogatáson Kijevben tartózkodott.
Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Huszonöt emeletes kijevi lakóházat találhatott el az egyik rakéta - galéria

Két nagy erejű robbanás rázta meg az ukrán főváros, Kijev központját csütörtök este.

Vitalij Klicsko polgármester közlése szerint az orosz erők által indított rakéták Kijev Sevcsenkivi kerületében csapódtak be. A beszámolók szerint az egyik rakéta egy pontosabban meg nem nevezett objektumot, a másik a mellette lévő lakóépületet találta el. "A becsapódás az alsóbb szinteken történt, a felső emeleteken pedig emberek tartózkodtak" - tette hozzá.

Az ukrajnai vészhelyzeti állami szolgálat a Telegramon azt írta, csütörtök este 20 óra 13 perckor kaptak bejelentést a főváros Sevcsenkivi kerületében keletkezett tűzről. A beszámoló szerint egy 25 emeletes lakóépületben tűz ütött ki, az 1. és 2. emelet részlegesen megsemmisült. A tüzet 21 óra 25 perckor eloltották. A csütörtök késő esti előzetes adatok szerint öt embert tudtak kimenteni, tízen megsérültek.

A támadásra az ENSZ-főtitkár hivatalos látogatásának ideje alatt került sor az ukrán beszámolók szerint. António Guterres két napja Moszkvában is járt Vlagyimir Putyin orosz elnöknél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×