eur:
385.54
usd:
354.18
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Meleg ételt osztanak egy óvóhelyen Mariupolban 2022. március 7-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Percről percre háború – Nem kapható mától euró Oroszországban

Lengyelország átvezényelné MiG-29-eseit egy németországi NATO-bázisra, de az Egyesült Államok nem tartja jónak az ötletet. Továbbra sem talál magára a forint. A menekültek megjósolhatatlan hatással lehetnek az európai koronavírus-járványra. Az ukrajnai háború szerdai történései percről percre. (Nyitóképünkön meleg ételt osztanak egy óvóhelyen Mariupolban 2022. március 7-én.)

2022.03.09. 20:52

Kaiser Ferenc: porrá fogják rombolni Kijev jelentős részét, és ezrével fogják megölni a civileket

A műholdfelvételek alapján az valószínűsíthető, hogy az eddigieknél nagyobb támadásra készülnek az orosz csapatok az ukrán főváros ellen – vélekedett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.

2022.03.09. 20:47

Kísérleti atomreaktort építhet egy amerikai cég Romániában

Amerikai vállalattal tárgyalt egy kísérleti moduláris atomreaktor üzembe helyezéséről a román kormányfő.

2022.03.09. 20:01

Parlamenti javaslat az orosz-ukrán háborúról szóló politikai nyilatkozatra

A külügyi bizottsági önálló indítványként benyújtott politikai nyilatkozat vitájában a testület jelen levő ellenzéki tagjai nem vettek részt.

2022.03.09. 19:57

A Vöröskereszt a legrosszabb eshetőségekre is készen áll Záhonyban – helyszíni riport

A szervezet katasztrófavédelmi logisztikai referense szerint eddig leginkább a kimerültség és stressz okozta betegségeket kellett ellátniuk, de az életmentésre is fel vannak készülve.

2022.03.09. 19:53

Kreml: a politikai rendezés lehetőségeiről tárgyalt Putyin és Scholz

Az ukrajnai helyzet politikai és diplomáciai rendezésének lehetséges változatairól, a valamint a konfliktus humanitárius aspektusairól tárgyalt telefonon Vlagyimir Putyin orosz elnök és Olaf Scholz német kancellár - közölte szerdán a Kreml sajtóosztálya.

2022.03.09. 18:01

Draghi: precedens nélküli humanitárius vészhelyzet

A második világháború óta az eddigi legnagyobb humanitárius válsághelyzetről beszélt Mario Draghi miniszterelnök az ukrajnai történések olaszországi következményeiről tartott parlamenti felszólalásában, melyben hangsúlyozta, hogy Róma csökkenti függőségét az orosz gáztól.

Mario Draghi a belügyi tárca adataira hivatkozva elmondta, hogy eddig több mint 23 800-an érkeztek Ukrajnából, többségük a Szlovéniával közös határon keresztül. A menekültek több mint kilencven százaléka nő és gyerek: a 18 évesnél fiatalabbak száma megközelíti a tízezret. A miniszterelnök kiemelte, hogy az érkezők száma napról napra rendkívüli gyorsasággal emelkedik, és a menekültek áradata - tette hozzá - csak erősödni fog a konfliktus előrehaladtával. Úgy vélte, precedens nélküli humanitárius vészhelyzetről van szó a második világháború óta. (MTI)

2022.03.09. 17:50

Elismerte Moszkva, hogy sorkatonák estek fogságba

Elismerte az orosz védelmi minisztérium, hogy Ukrajnában besorozott orosz katonák estek fogságba. Igor Konasenkov vezérőrnagy, a moszkvai katonai tárca szóvivője azt hangoztatta, hogy "sajnos, kiderült több olyan eset", amikor az Ukrajnában elindított "különleges hadműveletben" részt vevő orosz katonai egységekben sorkatonák voltak. Közülük másokkal együtt többen fogságba estek, amikor az egyik hadtáptámogatást biztosító orosz alegységet "egy nacionalista zászlóalj diverziós csoportja" megtámadta. Konasenkov azt mondta, hogy "gyakorlatilag az összes" sorállományú katonát elszállították Ukrajnából. (MTI)

2022.03.09. 17:40

Gyűlnek az adományok a segélyvonalra

Már 616 millió forint támogatás érkezett a Híd Kárpátaljáért Program által működtett 1350-es segélyvonalon keresztül az ukrajnai menekültek megsegítésére - jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Barabáson.

Soltész Miklós, aki egyben a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke, hangsúlyozta, hogy ez az elmúlt évtized legnagyobb támogatási összege és a magyar emberek segítőkészségének a jele. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a pénzadományok mellett elsősorban tartós élelmiszerre, pelenkára, gyermekgondozási eszközökre van szükség, amelyeket a segélyszervezetekhez, illetve az ukrán határ mentén, Aranyosapátiban kialakított, pénteken megnyíló segélyraktárba juttathatnak el az adományozók. (MTI)

2022.03.09. 17:32

Kis-Benedek József: ellenőrzésre érkezhetett a NATO küldöttsége Debrecenbe

A NATO képviselői meg akarnak győződni arról, hogyan teljesíti Magyarország a befogadó nemzeti támogatást – mondta a katonai szakértő az előre be nem jelentett látogatásról.

2022.03.09. 17:11

Németország nem támogatja, hogy az ukránok repülőket kapjanak

A brit kormány közben fontolóra vette könnyű légvédelmi eszközök szállítását Ukrajnának.

2022.03.09. 16:32

További orosz oligarchákat és magas rangú tisztségviselőket szankcionál az EU

További 160 orosz család kerül sorra.

2022.03.09. 16:16

Moszkva gazdasági háborúról és ellenséges bacchanáliáról beszél

Nem tudni, "a turbulencia milyen fokát érjük el" az energiapiacon - mondta a Kreml szóvivője.

2022.03.09. 15:45

Orbán Viktor: Magyarország nem csatlakozhat az orosz gázra, olajra kivetett szankciókhoz

Nem lehet szó arról, hogy Magyarország csatlakozzon az Egyesült Államok által kivetett energiaszankciókhoz, mert Magyarországnak továbbra is szüksége van a gázra és olajra, amely Oroszországból érkezik - jelentette ki a miniszterelnök szerdán.

2022.03.09. 14:54

Üzent Moszkvába az ukrán külügyminiszter a találkozó előtt

Közben több várost támadtak az orosz erők

2022.03.09. 14:39

Nem tudni semmit arról, mi van most Csernobillal

Az oroszok által elfoglalt zaporizzsjai atomerőműnél fennálló helyzetről sincs információja az ukrán vezetésnek.

2022.03.09. 13:54

A háborús menekültáradat miatt humanitárius katasztrófa fenyeget Kassán

A város polgármestere szerint megfelelő állami koordinációs csapat, hatékony támogatás, tájékoztatás és menedzselés híján a város már nem bírja a rá nehezedő nyomást.

2022.03.09. 13:43

A szlovák munkaerőpiac is várja az ukrán menekülteket

Szlovákiában és Csehországban is megkezdődik az ukrán menekültek integrálása. Mintegy 20 csehországi iskolában ukrán nyelvű osztályok nyíltak, ahol anyanyelvükön oktatják a menekültek gyermekeit. Szlovákia munkaügyi minisztere pedig közölte, hogy a munkaerőpiacon elégséges lehetőség van az Ukrajnából érkezők számára.

2022.03.09. 13:35

Szerbia felfüggesztette az alapvető élelmiszerek kivitelét

Szerbia felfüggesztette az alapvető élelmiszerek, az olaj, a búza, a kukorica és a liszt exportját, az intézkedés csütörtökön lép életbe - jelentette be Aleksandar Vucic szerb államfő. A kiviteli tilalom főként a nagyvállalatokra vonatkozik, azokra, amelyeknek eddig jelentős többlettermelésük volt - mondta.

Hozzátette: Szerbia jelenleg mintegy 800 ezer tonna búza- és egymillió tonna kukoricatartalékkal rendelkezik, ez pedig majdnem lefedi az éves szükségletet. Szerbia búzaigénye évi 1,2 millió tonna, és a tartalékok mellett még a földművesek előtt áll az idei aratás is.

Hangsúlyozta, hogy a kiviteli tilalmat elővigyázatosságból vezeti be Szerbia, ugyanis például csak hétfőn 200 ezer tonna búzát vásároltak volna az országtól a környező államok, óriási a kereslet, az árak pedig jelentősen emelkedtek.

Üzemanyagból is van elegendő Szerbiában, ám az árak így is jelentősen nőttek, ezért az állam átvesz bizonyos terheket, hogy elérhető maradjon az üzemanyag mindenki számára. Mint mondta, az üzemanyagár stabilizálása érdekében a szerb állam lemond a teljes jövedéki adó 20 százalékáról. (MTI)

2022.03.09. 13:11

A főváros nem távolítja el a feliratot

Művészek egy csoportja az orosz nagykövetség közelében található Bajza utcai metrómegálló átnevezését kezdeményezi “Ukrajna” megállóra. Karácsony Gergely megígérte, amíg a konfliktus nem csitul, addig a Fővárosi Önkormányzat alkalmazottai nem fogják eltávolítani a feliratot.

2022.03.09. 13:11

Jelentős segélyt szavazott meg Washington

Az amerikai kongresszus vezetői megegyeztek arról, hogy Washington 13,6 milliárd dollárnyi segéllyel támogatja Ukrajnát és az Egyesült Államok európai szövetségeseit.

2022.03.09. 13:02

Úgy tűnik, lesz orosz–ukrán külügyminiszteri találkozó

Antalyában tárgyalhat Szergej Lavrov és Dmitro Kuleba csütörtökön.

2022.03.09. 12:52

Volodimir Klicsko élete legnagyobb csatájáról

Volodimir Klicsko, az ukránok legendás ökölvívója arra szólított fel, hogy még jobban szigeteljék el Oroszországot a nemzetközi sportéletben.

"Semmi gondom a sportolókkal, annál több az orosz elnök, Vlagyimir Putyin agressziójával és háborús gépezetével" - mondta a brit Mirror cím lapnak Klicsko.

"Oroszország kizárása minden küzdelemből nem agresszió. Az orosz sportolók ezután megkérdezhetik a kormányukat, miért nem akar senki megmérkőzni velük. A különböző területeken alkalmazott szankciók, így a sportban is, nagyon fontosak. A béke nevében meg kell állítanunk ezt a háborút" - fogalmazott a sportember. Volodimir Klicsko és bátyja, a szintén egykori nehézsúlyú ökölvívó világbajnok Vitalij, aki Kijev polgármestere, Ukrajnában maradt, hogy megvédje országát az orosz támadástól. Volodimir Klicsko az interjúban "élete legnagyobb csatájának" nevezte a mostani helyzetet. (MTI)

2022.03.09. 12:40

Vásárosnaményi menekültszállás: volt, aki inkább visszafordult – helyszíni riport

Már az ukrán határtól távolabb is kijelöltek itthon menekültszállásokat, a vásárosnaményi művelődési házban nemcsak Kárpátaljáról, hanem Harkivből és Kijevből is fogadtak már átmeneti vendégeket.

2022.03.09. 12:13

A svédek abszurdnak tartják a lengyelek továbbjuttatását

A Svéd Labdarúgó Szövetség nem ért egyet azzal, hogy az oroszok kizárását követően a lengyel válogatott játék nélkül jutott tovább a világbajnoki pótselejtezőn, és így játszhat majd a svéd-cseh párharc győztesével. Hakan Sjöstrand, a svéd szövetség elnöke szerint jobb lett volna egy háromcsapatos tornát rendezni a svéd, a lengyel és a cseh együttes részvételével, vagy új ellenfelet találni a lengyeleknek, mert a mostani forgatókönyv a lengyeleknek kedvez, hiszen csak egy összecsapást kell megnyerniük a vb-részvételért.

"A legészszerűbb és sportszerűbb dolog az lett volna, ha Lengyelországnak új ellenfele van az elődöntőben. Megértjük, hogy a helyzetet nehéz megoldani a FIFA-nak, de ennek ellenére a játék elve az lenne, hogy minden érdekelt ugyanazokkal a feltételekkel szembesüljön, és két mérkőzést kelljen megnyernie a vb-re jutáshoz" - mondta.

A svédek szövetségi kapitánya, Janne Andersson ugyan egyetért az oroszok kizárásával, ám a sport szempontjában szerinte teljesen abszurd döntés született a lengyelek továbbléptetésével. (MTI)

2022.03.09. 12:11

Megrohamozták a McDonald'sokat az oroszok a bezárás előtt – videó

Egyre több külföldi multi vonul ki Oroszországból a háború miatt.

2022.03.09. 11:39

Orbán Viktor Charles Michelnek: nem hagyjuk, hogy a háború árát a magyarokkal fizettessék meg

Újabb egyeztetéseket folytatott a miniszterelnök.

2022.03.09. 11:17

Sikerült megegyezni a humanitárius folyosókról

Több városból indulhat el a civilek evakuálása.

2022.03.09. 11:06

A britek nem erőltették a keményebb szankciókat a V4-ekre

A brit sajtó szerint a Johnson-kormány elismerte, hogy Európa nem tudja letiltani az orosz olajat és földgázt az ukrajnai invázióra adott válaszként. A visegrádi államok vezetőinek látogatását kevés lap említi, de az egyik szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök torpedózta meg a keményebb fellépést.

2022.03.09. 10:34

Ezeket a magyar cégeket sújtja leginkább a háború

Az Ukrajnában dúló fegyveres harcok a Covid-járványhoz hasonló helyzetet hoztak létre.

2022.03.09. 10:29

A PSZ és a PDSZ nyílt levelet írt a kormánynak

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) március 16-ától határozatlan idejű sztrájkot hirdetett. A két szakszervezet felkérte a kormányt: az oktatásban dolgozók munkabeszüntetésének idejére levont bérét használja jótékony célokra, az Ukrajnából menekülni kényszerülő családok támogatására, gyermekeinek taníttatására, vagy utalja át olyan szervezetek és önkormányzatok számlájára, akik részt vesznek a fenti célok megvalósításában, illetve az ellátások megszervezésében.

2022.03.09. 10:11

Segíti a menekülteket a Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL Nyrt.

Szálláshellyel, tartós élelmiszerrel, logisztikai eszközzel és fertőtlenítőszerekkel támogatja az ukrajnai háború elől menekülőket karitatív szervezeteken keresztül a Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL Nyrt.

A két cég közös közleménye szerint az ukrajnai háború kitörése óta folyamatosan egyeztetnek a magyarországi karitatív szervezetekkel. Az OPUS GLOBAL Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels Zrt. az elkövetkező egy hónapra - mintegy 112 millió forintos felajánlása keretében - megnyitotta budapesti szállodáit a háborús menekültek előtt. A két hotelben egyelőre a következő egy hónapban 360 embert tudnak befogadni, akiknek a szállás mellett napi egyszeri meleg étkezést is biztosítanak ingyenesen - írták, tudatva: a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül péntek óta 116 menekültet helyeztek el.

A menekültek befogadásáért sem a Hunguest Hotels Zrt., sem a tulajdonos OPUS GLOBAL Nyrt. nem vesz igénybe állami kompenzációt, sem más szervezetektől ellentételezést. A Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL Nyrt. leányvállalatai a Magyar Vöröskereszten keresztül élelmiszereket és fertőtlenítőszert is juttatnak a menekülteknek.

A vállalatcsoport saját termékekből álló adományában megtalálható ásványvíz, üdítő, hús szárazáru, méz és fertőtlenítőszer, amelyeket a Gallicoop Zrt., a Vivienvíz Kft., a KALL Ingredients Kft. bocsát rendelkezésre.

Emellett az OPUS-TIGÁZ Zrt. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kérésére egy 2 tonna teherbírású targoncát bocsát a szervezet rendelkezésére logisztikai kapacitásuk növeléséért - ismertették.

2022.03.09. 09:57

Többnapos magyarországi látogatáson a NATO delegációja – videó

A küldöttség március 8-án landolt a debreceni repülőtéren.

2022.03.09. 09:50

Megfeküdt a rubel

Történelmi mélypontra került a rubel az euróval szemben kedden, miután a moszkvai tőzsdén az euró árfolyama folytatva az elmúlt napok emelkedését történelmi csúcsra nőtt, valamint a dollár árfolyama is rekordszint közelébe került.

  • Az euró jegyzése 8,43 rubel erősödéssel rekordszintre, 127,425 rubelre emelkedett 9 óra körül.
  • A dollár 12,36 rubellel, 117,355 rubelre drágult, megközelítette a 118,35 rubeles történelmi csúcsot.

Az euró 11,8 rubellel, a dollár pedig 11,54 rubellel volt magasabb a reggeli kereskedésben a jelenlegi hivatalos árfolyamnál. (MTI)

2022.03.09. 09:45

Békássy Szabolcs: már készülnek a szabályok a háborús menekültek ellátásáról

Minden menedékes státusszal rendelkező számára térítésmentesen igénybe vehető lesz az egészségügyi alapellátás, a sürgősségi ellátás, a terhesgondozás, valamint az életkorhoz kötött kötelező védőoltás. A részletekről Békássy Szabolcs, az országos háziorvosi kollegiális vezető számolt be.

2022.03.09. 09:21

Ha ilyen e-mailt kap a háborúról, még véletlenül se kattintson

"Helyzet az EU ukrajnai határainál" – ez a levél tárgya, ráadásul úgy tűnik, mintha az Európai Bizottság lenne a feladója, de ami benne van, az rosszindulatú.

2022.03.09. 09:19

Hatalmas támogatásról dönthet ma az IMF

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) azt tervezi, hogy akár már szerdán dönt 1,4 milliárd dollár támogatás megítéléséről Ukrajnának – közölte az IMF ügyvezető igazgatója. Krisztalina Georgieva azt mondta, hogy kedden elküldték a javaslatot jóváhagyásra az igazgatótanácsnak az 1,4 milliárd dollárról, amit már akár szerdán jóvá is hagynak. A támogatásnak az a célja, hogy segítsen Ukrajnának megbirkózni a háború okozta sokkal.

Georgieva megjegyezte, hogy szerinte az Ukrajna körüli helyzetnek és az Oroszországgal szemben bevezetett szankcióknak "mellékhatásai" és "hosszú távú következményei lesznek". Ez elsősorban az Ukrajnával és Oroszországgal szomszédos országokat, valamint a nyersanyagárakat érinti. Georgieva azt is elmondta, hogy még nincs pontos becslésük arról, hogy mennyivel zsugorodhat az orosz gazdaság, de nagyon valószínűnek tűnik a recesszió. (MTI)

2022.03.09. 09:16

Visszaeshet az orosz olajtermelés

Jelentősen csökkenhet Oroszország olajtermelése a következő hónapokban a bevezetett szankciók hatására – véli az amerikai kormány energiaügyi tájékoztató hivatala (EIA). A hivatal becslése szerint Oroszország februárban napi 11,3 millió hordó kőolajat termelt, de a bevezetett korlátozások miatt a mennyiség márciusban 0,25 millió hordóval, áprilisban pedig 0,5 millió hordóval csökkenhet.

Az EIA előrejelzése szerint az export visszaesése mellett az olajtárolók gyorsan megtelnek, ami miatt viszont vissza kell majd fogni, sőt talán le kell állítani a termelést. A hivatal mindazonáltal úgy véli, hogy összességében sikerül majd exportálni az orosz olaj nagy részét, de időbe telik az új kereskedelmi útvonalak kialakítása és más vevők megtalálása. (MTI)

2022.03.09. 08:15

Ukrán hokis gyerekeket menekítettek Debrecenbe

Harminchat játékos az édesanyjával, testvéreivel érkezett a Kartács utcai egyetemi kollégiumba.

2022.03.09. 08:02

Moszkva indoka a háborúra: donyecki szakadárok elleni átfogó ukrán támadást hiúsítottak meg

Viktor Konasenkov vezérőrnagy szerint nem világos, hogy a NATO milyen mértékben vett részt a tervezésben.

2022.03.09. 07:49

Menekültek foglalkoztatása: van egy különleges szabályozás

A kettős állampolgárok korlátozás nélkül foglalkoztathatóak, a menedékes státuszt kérő ukrán állampolgárok foglalkoztatása pedig a hiányszakmákban munkavállalási engedély nélkül is megtehető.

2022.03.09. 07:37

Drasztikus korlátozásra ébredtek az oroszok szerdán

Az orosz hatóságok az egyre erősödő nemzetközi szankciók miatt radikális lépésre szánták el magukat és hat hónapra gyakorlatilag bezárták a készpénzes valutapiacot.

2022.03.09. 07:35

Több mint négyezer menekült vonatozott a határról Budapestre kedden

Az ukrajnai háború elől menekülve kedden 4283 ember, köztük 1308 gyermek érkezett Budapestre vonattal – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 181 ember, köztük 99 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg – tették hozzá. A BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. (MTI)

2022.03.09. 07:25

Légiriadót rendeltek el Kijevben és több más városban

"Kijevi régió, légiriadó! Rakétatámadás várható! Mindenki az óvóhelyekre!"

2022.03.09. 07:03

Elhagyja Oroszországot a Shell

A Shell fokozatosan kivonul az oroszországi kőolaj- és földgázüzletből, összhangban a brit kormány azon új irányelveivel, amelyeket az Ukrajnában indított orosz hadműveletre válaszként hozott – közölte a brit olajpari konszern. A közlemény szerint első lépésben a Shell azonnali hatállyal

  • felhagy az orosz nyersolaj-vásárlásokkal,
  • bezárja oroszországi benzinkútjait, illetve a repülőgép-üzemanyagok és kenőanyagok árusításával foglalkozó üzletágát.

Ben van Beurden, a konszern elnöke ugyanakkor figyelmeztetett, hogy tekintettel az alternatív források földrajzi elhelyezkedésére és elérhetőségére, akár hetekig is eltarthat, míg a kieső orosz nyersolajat pótolni tudják. (MTI)

2022.03.09. 07:01

Öt városnak nyitnának humanitárius folyosót az orosz erők

Kijev, Csernyihiv, Szumi, Harkiv és Mariupol polgárai menekülhetnének el így magyar idő szerint reggel nyolctól.

2022.03.09. 06:50

Csernobil: egyre jobban aggódik az atomenergia-ügynökség

Az egykori ukrán atomerőmű, Csernobil egyre inkább elszigetelődik a külvilágtól, mióta az orosz egységek elfoglalták – közölte a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ).

2022.03.09. 06:38

Nem tartja jó ötletnek a MiG-29-esek áthelyezését a Pentagon

Lengyelország vezényelné át orosz vadászgépeit egy németországi NATO-támaszpontra.

2022.03.09. 06:26

Lefelé indult a forintárfolyam szerda reggel

Bő 2,5 forinttal ér többet egy euró, mint kedd este.

2022.03.09. 06:00

Csernobil: 13 napja az oroszok foglyai az atomerőműben dolgozók

Száz dolgozó mellett kétszáz biztonsági őr nem tudja elhagyni a területet a háború első napján bekövetkezett megszállás óta.

2022.03.09. 04:30

Jakab Ferenc: Ukrajnát a háború borzalmain túl egy elhúzódó járvány is sújthatja

A virológus szerint a milliónyi háborús menekült érkezésének a hatása megjósolhatatlan a járványra Európában.

Címlapról ajánljuk
Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico több órás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×