eur:
389.35
usd:
362.74
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Orosz légicsapás után füst száll a magasba egy gyárépületből a Kijev közelében lévő Irpinyben 2022. március 6-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP/Emilio Morenatti

Légiriadót rendeltek el Kijevben és több más városban

"Kijevi régió, légiriadó! Rakétatámadás várható! Mindenki az óvóhelyekre!"

Légiriadót rendeltek el szerda reggel Kijevben és környékén, a hatóságok felszólították a lakosokat, hogy a lehető leggyorsabban menjenek óvóhelyre – jelentette az AP hírügynökség.

"Kijevi régió, légiriadó! Rakétatámadás várható! Mindenki az óvóhelyekre!" – írta Telegram-oldalán Olekszij Kuleba, Kijev régió kormányzója.

Frissítés: Nem sokkal később azonban visszavonták az intézkedést.

A Telex a BBC alapján arról ír, hogy ukrán híradások szerint szerda reggel megszólaltak a szirénák Kijev mellett a fővároshoz közeli Vaszilkivbenm az onnan északra lévő Csernyihivben, a Kijev és Harkiv között nagyjából félúton található Lubnyi és a Harkiv közelében fekvő Poltava településeken. Egyelőre nincs hír arról, hogy követte-e támadás a figyelmeztetést.

Az AP közlése szerint gyakoriak, bár időben rendszertelenek a légiriadók az ukrán városokban az orosz támadás óta. Céljuk a lakosság éberségének fenntartása. Kijev magját az utóbbi napokban nem érte támadás, csak a peremkerületekbe csapódtak tüzérségi lövedékek.

A TASZSZ hírügynökség idézett egy magas rangú orosz tisztségviselőt, aki azt mondta: az orosz erők moszkvai idő szerint szerda délelőtt 10 órától (közép-európai idő szerint 8 órától) készek humanitárius folyosókat biztosítani, hogy az emberek elhagyhassák Kijevet és négy másik várost.

A TASZSZ hírügynökség idézett kedden egy magas rangú orosz tisztségviselőt, aki azt mondta: az orosz erők moszkvai idő szerint szerda délelőtt 10 órától (közép-európai idő szerint 8 órától) készek humanitárius folyosókat biztosítani, hogy az emberek elhagyhassák Kijevet és négy másik várost.

Herman Haluscsenko ukrán eneregiaügyi miniszter azt állította szerdán, hogy az orosz hadsereg az ellenőrzése alá vont zaporizzsjai atomerőműben arra kényszeríti a kimerült személyzetet, hogy készítsen egy propagandacélra szánt videoüzenetet, amelyen a dolgozók elmondják, hogy az orosz erők nem veszélyeztetik az ukrán civileket és a civil infrastruktúrát.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×