eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A földön fekszenek emberek egy orosz tüzérségi támadás idején a délkelet-ukrajnai Mariupol egyik kórházában 2022. március 5-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. A gyerek életét vesztette.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Folytatódik az orosz támadás Mariupol és Zsitomir környékén

Nem volt sikeres a tűzszünet és nem sikerült jelentős mennyiségű embert evakuálni.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szombaton videóüzenetben megerősítette, hogy az orosz csapatok ismét támadásba lendültek Mariupol közelében. "Mivel az ukrán fél nem volt hajlandó visszafogni a nacionalista erőket és betartani a tűzszünetet, az orosz katonai támadó hadműveletek moszkvai idő szerint 18 órakor folytatódtak" - hangsúlyozta a szóvivő.

Hírügynökségi képek között szerepelt olyan, amelynek tanúsága szerint egy orosz tüzérségi támadásban megsebesült 18 hónapos gyerek életét próbálták megmenteni Mariupol egyik kórházában szombaton, de ez nem járt sikerrel, a gyerek életét vesztette.

(A nyitóképen: A földön fekszenek emberek egy orosz tüzérségi támadás idején a délkelet-ukrajnai Mariupol egyik kórházában 2022. március 5-én.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×