eur:
392.43
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A small street in Maenza, a medieval village in the Lazio region.
Nyitókép: Laz@Photo/Getty Images

Bagónál is kevesebbért adják a házakat már Róma közelében is

Tovább folytatódik az egyeurós program, ezúttal egy, a főváros közelében lévő, festői településen vásárolhatnak a vállalkozó kedvűek.

Olaszországban több tucat falu kínálta eddig is egy euróért a házakat a teljes elnéptelenedés megelőzése érdekében. Ezek a települések jellemzően az ország eldugott csücskeiben voltak, akik egy nagyvároshoz, Rómához közel szerettek volna költözni, azoknak nem kedveztek ezek az ajánlatok, egészen mostanáig - írta a CNN cikke alapján a 24.hu.

Lazio régióban Maenza kisvárosa lett az első, ahol átszámítva 400 forintnál is kevesebbért árulják az ingatlanokat. Innen Róma valamivel több mint egy óra alatt elérhető autóval, de a tengerpart sincs messzebb.

A fővárostól délre található történelmi település dombokra épült, bájos, kőépületekkel teli központja van, ahol most pedig kőlakást tesznek elérhetővé szinte ingyen az érdeklődőknek. A polgármester így mentené meg, élesztené újra a települést: minden használaton kívüli, omladozó ingatlant szeretnének helyreállít(tat)ani (a lista egyébként itt elérhető).

Persze feltételekkel adják ilyen olcsón az ingatlanokat, hiszen az egyeurós program szabályai szerint akinek sikerül házhoz jutnia,

  • három éven belül fel kell újítania azt
  • és ötezer eurós, átszámítva úgy 1.8 millió forintos kauciót kell letennie, amit a felújítás végén kézhez kap.
  • A munkálatok megkezdése előtt emellett részletes tervet is be kell mutatni a renovációról.
  • Ha egy házra több pályázat is érkezik, akkor prioritást élvez majd az, aki tényleg itt akar letelepedni és aki a leghamarabb végezni tud a felújítással.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×