eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin
Egészségügyi dolgozó a Szputnyik V néven regisztrált koronavírus elleni vakcinát készül beadni egy moszkvai kórházban 2020. december 10-én. Az oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) legutóbbi közlése szerint a vakcina az utolsó ellenőrzési ponton, vagyis az első komponens beadása utáni 21. napon 91,4 százalékos hatékonyságú.
Nyitókép: MTI/AP/Pavel Golovkin

Oroszországban is beindult vakcinalottó, volt, aki tíz tojást kapott

Pénznyereményt sorsolnak ki a koronavírus ellen beoltottak között Oroszországban – közölte az orosz kormány sajtószolgálata.

A beoltottak egységes nyilvántartásának bejegyzési száma alapján kisorsolandó ezer nyertes fejenként százezer rubelt (mintegy négyszázezer forintot) kap. A sorsolást szeptember 1. és december 1. között két körben tartják meg, a nyereményt az orosz Mir fizetési rendszer bankkártyáira utalják.

Az erről szóló rendeletet augusztus 10-én írta alá Mihail Misusztyin miniszterelnök.

A koronavírus elleni védőoltást eddig csak regionális vagy városi szinten népszerűsítették anyagi javak kisorsolásával.

  • Moszkvában húsz Renault Logan gépkocsit,
  • Moszkva megyében két lakást,
  • Kizilben háztartási berendezéseket,
  • Orenburgban pedig sportfelszerelést sorsoltak ki.

Az Interfax hírügynökség összesítése szerint

  • Togliattiban 75 ezer rubel volt a húzás főnyereménye,
  • a Habarovszki területen pedig a húsvét előtt minden hatvan év feletti oltásra jelentkező tíz tojást kapott.

Oroszországban az igazolt fertőzöttek száma 20 914-gyel, 6 663 473-ra emelkedett a szerdán közzétett hivatalos adatok szerint. A napi növekmény 0,31 százalék, az új esetek 8,1 százaléka volt tünetmentes. A halottak száma 799-cel 172 909-re, a felépülteké pedig 20 713-mal 5 939 037-re nőtt.

A járvány kezdete óta több mint 173,2 millió, az elmúlt napon pedig 381 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 1 235 156 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×