eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az új koronavírus okozta betegségben szenvedők ápolására 500 ágyas intenzív részleggel létesített szükségkórház az újdelhi politikai nagygyűlések színhelyeként is ismert Ramlila téren 2021. május 12-én.
Nyitókép: MTI/AP/Amit Sarma

Bekeményítettek a hatóságok: börtön jár a maszkhasználat elmulasztásáért Indiában

Indiában több államban meghosszabbítanák a korlátozásokat a járvány megfékezése érdekében, amely eddig legalább 270 ezer ember életét követelte az országban. A szövetségi kormány eközben az oltóanyag-ellátottság növelését ígérte.

A héten negyedszerre haladta meg a négyezret a napi új halálesetek száma Indiában, az új fertőzötteké pedig túllépte a 311 ezret. Az elmúlt több mint három hétben azonban nem volt példa hasonlóan napi alacsony esetszámra. Egészségügyi tisztségviselők óva intették a lakosságot attól, hogy azt higgyék, tetőzött a járvány.

Újdelhiben és Harjanában egy héttel meghosszabbították a korlátozásokat, amelyek hétfőn jártak volna le.

Újdelhi főminisztere, Arvind Kedzsrival elmondta: a pozitív tesztek aránya a korábbi 30 százalékról 10 százalékra csökkent. Hangsúlyozta: nem akarják elveszíteni az elmúlt hét nyereségeit, ezért egy héttel meghosszabbítják a karantént.

A déli Kerala néhány körzetében szigorítottak az óvintézkedéseken. Az állam vezetői figyelmeztették a lakosságot, hogy börtönt kockáztat az, aki nem hordja a maszkot, vagy megszegi a kijárási korlátozásokat. A szabályszegők felderítésében drónok segítenek.

A kormány közölte: 5,1 millió adag oltóanyagot juttat el az államoknak a következő napokban. Annak ellenére, hogy az 1,35 milliárdos India a világ legnagyobb vakcinagyártója, eddig mindössze 141,6 millióan kapták meg legalább az első adag oltásukat, ami a lakosság körülbelül 10 százaléka - derült ki az egészségügyi minisztérium adataiból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×