eur:
395.62
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcináinak újabb szállítmányát ellenőrzi egy dolgozó a hűtőkamrában a fővárosi kormányhivatal népegészségügyi főosztályának épületében 2021. február 15-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Újabb országban nem oltanak az AstraZenecával

Írország is új jelentéseket vár a lehetséges mellékhatásokról.

Az írországi egészségügyi hatóságok bejelentették, hogy ideiglenesen felfüggesztik az AstraZeneca cég által a koronavírus ellen gyártott vakcina használatát, amíg új értesülések nem érkeznek az esetleges súlyos mellékhatásáról.

Norvégia példáját követve csütörtökön Bulgáriában, Dániában és Izlandon s a felfüggesztés mellett döntöttek, vasárnap pedig Olaszországban is hasonló döntést hoztak. A vakcina használata után egyes pácienseknél súlyos vérrögképződés jelentkezett, de az egyértelmű ok-okozati összefüggést tudományosan még nem igazolták. Egy szombati bejelentés szerint Norvégiában már négy ilyen eset is előfordult.

Az írországi felfüggesztést ennek az utóbbi hírnek az alapján tanácsolta az illetékes egészségügyi hatóság "elővigyázatosságból".

Az oltások leállítása várhatóan tovább lassítja Európa immunizálását - jegyezte meg a dpa német hírügynökség.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×