eur:
395.34
usd:
366.36
bux:
65453.91
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Védőmaszkos arcokat ábrázoló szelektív hulladékgyűjtő edények Berlinben a koronavírus-járvány idején, 2020. április 29-én
Nyitókép: MTI/EPA/Omer Messinger

Ijesztő folyamatra figyelmeztetnek Németországban

Gyorsan tejed az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) a 15 év alattiak körében Németországban - mondta a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) vezetője.

Lothar Wieler tájékoztatóján elmondta, hogy február vége óta erősen növekedik a fertőzésgyakoriság az 5-15 éves korosztályban, és az 5 éven aluliak körében is.

Az óvodákban már több járványkitörést regisztrálnak, mint a második hullám tetőzése idején, tavaly karácsony előtt.

Egyre gyakoribb a fertőződés a 60 éven aluliaknál is. A fejlemények valószínűleg a B.1.1.7 jelzésű, "brit" vírusváltozat előretörésével állnak összefüggésben. Egyértelmű tudományos bizonyíték még nincs az összefüggésre.

Ugyancsak trend, hogy néhány tartományban ismét emelkedik az intenzív kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma, és az összes adat azt mutatja, hogy Németország egy újabb fertőzéshullám elejénél tart - fejtette ki az RKI vezetője.

"Ezt a harmadik hullámot közösen minél inkább ki kell lapítanunk" - hangsúlyozta.

Mint mondta, nagyszerű eredmény, hogy sikerült jelentősen csökkenteni a napi új halálesetek és az intenzív ellátásra szoruló fertőzöttek számát. Aláhúzta, hogy a járványügyi szabályok betartásával nagyon sok ember életét sikerült megmenteni.

Ugyanakkor a napi új regisztrált fertőződések száma túlságosan magas szinten stabilizálódott a harmadik hullám előtt, és továbbra is sok áldozatot szed a járvány.

Azonban az oltási kampány beindulása révén már "látszik a célvonal", de "egy világjárvány olyan, mint a maratonfutás, amelynek köztudottan az utolsó harmada a legnehezebb" - mondta Lothar Wieler.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×