eur:
393.14
usd:
367.36
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Donald Trump amerikai elnök a Latinos For Trump elnevezésű választási kampányrendezvényen a Florida államban fekvő Doralban 2020. szeptember 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA Cristobal Herrera-Ulashkevich

Információk Donald Trumpról: így hat rá a koronavírus-fertőzés

Donald Trump és felesége jól van, az elnök ellátja feladatait - jelentette ki Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke újságíróknak péntek délelőtt.

"Olyan elnökünk van, aki nemcsak most látja el a feladatait, hanem a jövőben is el fogja látni" - jelentette ki Meadows. Elmondta: az elnöki pár a fertőzés enyhe tüneteit mutatja, mindketten jól vannak. Az elnöknek nemcsak jó a hangulata, hanem nagyon is energikus - szögezte le a kabinetfőnök, akit szintén teszteltek és az eredmény negatív lett.

Meadows arról nem kívánt nyilatkozni, hogy Melania és Donald Trump milyen kezelést kap. Derűlátóan nyilatkozott a gyors felépülésüket illetően.

A Fehér Ház közlése szerint Trump legkisebb fia, Barron vírustesztje negatív lett. Nyilatkozott Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője is.

Mint mondta: telefonon beszélt az elnökkel, s úgy találta, hogy "kifejezetten jó a hangulata".

Több demokrata párti politikus a Twitteren reagált a hírre.

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje és felesége gyors felépülést kívánt az elnöki házaspárnak. "Gondolataink Trump elnökkel és Melania Trump first ladyvel vannak" - írta a Twitteren Biden, hozzátéve, hogy "továbbra is imádkozunk az elnök és családja egészségéért és biztonságáért".

Kamala Harris, a demokraták alelnökjelöltje szintén a Twitteren kívánt "gyors és teljes felépülést" az elnöki párnak. Nancy Pelosi, demokrata párti házelnök az MSNBC televíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott: "nagy szomorúsággal" hallotta a hírt. Hozzáfűzte: "most, hogy Egyesült Államok elnöke és felesége az őt körülvevő óvintézkedések ellenére is megfertőződtek, talán ez alkalom arra, is, hogy az emberek tanuljanak ebből".

A házelnök fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy reményei szerint Trumpék vírusfertőzöttsége "lehetővé teszi a hatalomátadás egészségesebb megközelítését".

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×