INFORÁDIÓ 
2020. október 23. péntek
Gyöngyi

koronavírus

india

fertőzés

igazolt fertőzött

Koronavírus-teszthez szükséges mintát vesznek egy nőtől egy mobiltesztállomáson, Újdelhiben 2020. augusztus 11-én. Az 1,3 milliárd lakosú India a járvány által leginkább sújtott országok közé tartozik, az Egyesült Államok és Brazília után itt regisztrálták a világon a harmadik legtöbb esetet.

Indiában most kezd igazán berobbanni a járvány

Infostart / MTI

Indiában folyamatosan emelkedik a koronavírus miatt elhunytak száma: az egészségügyi minisztérium 50 ezernél több halottról tett jelentést, a worldometers.info hétfő délelőtt 51 079 áldozatról adott számot.

A világ második legnépesebb államában a még érvényben lévő járványvédelmi korlátozások ellenére is jelentősen emelkedik nemcsak az igazolt fertőzöttek, de a Covid-19 fertőzés miatt elhunytak száma is. Utóbbi az egészségügyi tárca jelentése szerint meghaladta az 50 ezret, míg az igazolt fertőzöttek száma 58 ezerrel nőtt. Csak az elmúlt 24 órában 900-an haltak bele a fertőzés okozta szövődményekbe - közölte az indiai egészségügyi minisztérium.

Az 1,3 milliárd lakosságú államban a járvány kitörése óta a Worldometers.info adatai szerint 2 651 290-an fertőződtek meg - ezek a hivatalosan lejelentett esetek, noha szakértők szerint a valós számok még ennél is magasabbak lehetnek Indiában, mert a fertőzésláncolatok nyomon követése gyengén működik.

A halálozások száma pedig hétfő reggelre meghaladta az 51 ezret.

Utóbbi a negyedik legmagasabbnak számít, miután a szubkontinens a múlt héten beérte és megelőzte a járványvédelemben szintén nem túl jól teljesítő Nagy-Britanniát.

A legtöbb halálesetet egyébként eddig az Egyesült Államokban jegyezték fel: a Worldometers szerint 24 óra alatt 522 új áldozattal 173 128-ra emelkedett ez a szám, a fertőzötteké pedig közelíti az 5,6 milliót. A második helyen továbbra is Brazília áll: 582 elhunyttal 107 879-re nőtt az áldozatok száma. A harmadik legtöbb járványáldozatot Mexikóból jelentették: eddig 56543-an haltak bele a betegségbe vagy a szövődményeibe.

A halálesetek számának emelkedő tendenciája ellenére az indiai egészségügyi minisztérium azt közölte, hogy az ország koronavírushoz köthető halálozási rátája a világon az egyik legalacsonyabb, ami az 1,3 milliárd lakost tekintve valóban így van, azonban ha továbbra is hasonló ütemben terjed a vírus, akkor ez nem sokáig maradhat így. Az ország egyébként az egyik legszigorúbb karanténintézkedést hozta meg az első járványhullám alatt,

lényegében kijárási tilalmat rendeltek el az egész szubkontinensen,

csak június elején kezdték feloldani a korlátozásokat - például a szövetségi államok közötti utazási tilalmat, ami egyébként számos, a nagyvárosokban napi alkalmi munkából, sokszor a nyomornegyedekben élő embert hozott lehetetlen helyzetbe, akik hazatérni sem tudtak a falujukba. A különböző államokban máig érvényben van számos korlátozás és karanténra vonatkozó előírás.

A tárca kommunikációja szerint a kiterjedt tesztelésnek, a szoros nyomon követésnek és a hatékony kezelésnek köszönhetően egyre többen gyógyulnak fel a vírus okozta Covid-19 betegségből.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Koronavírus-teszthez szükséges mintát vesznek egy nőtől egy mobiltesztállomáson, Újdelhiben 2020. augusztus 11-én. Az 1,3 milliárd lakosú India a járvány által leginkább sújtott országok közé tartozik, az Egyesült Államok és Brazília után itt regisztrálták a világon a harmadik legtöbb esetet. (MTI/EPA)
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018