INFORÁDIÓ 
2020. július 2. csütörtök
Ottó

koronavírus

india

adat

India más államaiból érkezett, Mumbaiban dolgozó, de hazafelé tartó vendégmunkások várják, hogy felszálljanak egy távolsági buszra Mumbai legnagyobb szegénynegyedében 2020. május 22-én. Indiában ezen a napon rekordot döntött az új fertőzöttek számának napi növekedése, az utóbbi 24 órában 6088 új esetet regisztráltak. A hatóságok május 4-től kezdték el a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozásokat enyhíteni, így vendégmunkások milliói keltek útra.

Félelmetes adatok jöttek, nem lassít a járvány Indiában

Infostart / MTI

Rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált új esetek száma, az elhunytak száma pedig meghaladta a járvány kiindulópontjából, Kínából jelentett adatokat.

Indiában 7466 új koronavírus-fertőzöttel új rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált új esetek száma, a Covid-19 betegségben eddig elhunytak száma pedig meghaladta a járvány kiindulópontjából, Kínából jelentett adatokat.

Az indiai egészségügyi minisztérium péntek reggeli szokásos járványügyi összesítése szerint az új esetekkel 165 799-re nőtt a fertőzöttek száma az országban.

Ez volt az első eset, hogy az új fertőzöttek száma meghaladta a hétezret, miután az utóbbi hét egymást követő napban a napi esetszám hatezer fölött járt.

A kórnak az utóbbi egy napban további 175 ember esett áldozatul, amivel számuk összesen 4706-ra gyarapodott meghaladva a szomszédos Kína hivatalos statisztikáiban szereplő adatokat.

Az 1,3 milliárd lakosú Indiában ismét emelkedik a járványgörbe, miután a gazdaságot padlóra küldő két hónapos karantén után lazítani kezdték a korlátozásokat, a többi között a légi forgalom helyreállításával. Miközben egyre több esetet jelentenek, a hatóságokra hatalmas nyomás nehezedik a járvány nyomán munkanélkülivé vált milliók miatt is.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy belföldi vendégmunkások tömegei térnek vissza a városokból vidékre, ahol az egészségügyi ellátórendszer különösen gyenge. India jelenleg a kilencedik helyen áll világösszehasonlításban a fertőzöttek és tizenharmadik helyen a halottak számát tekintve.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/AP/Rafik Makbúl
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018