eur:
393.45
usd:
367.77
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
India más államaiból érkezett, Mumbaiban dolgozó, de hazafelé tartó vendégmunkások várják, hogy felszálljanak egy távolsági buszra Mumbai legnagyobb szegénynegyedében 2020. május 22-én. Indiában ezen a napon rekordot döntött az új fertőzöttek számának napi növekedése, az utóbbi 24 órában 6088 új esetet regisztráltak. A hatóságok május 4-től kezdték el a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozásokat enyhíteni, így vendégmunkások milliói keltek útra.
Nyitókép: MTI/AP/Rafik Makbúl

Félelmetes adatok jöttek, nem lassít a járvány Indiában

Rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált új esetek száma, az elhunytak száma pedig meghaladta a járvány kiindulópontjából, Kínából jelentett adatokat.

Indiában 7466 új koronavírus-fertőzöttel új rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált új esetek száma, a Covid-19 betegségben eddig elhunytak száma pedig meghaladta a járvány kiindulópontjából, Kínából jelentett adatokat.

Az indiai egészségügyi minisztérium péntek reggeli szokásos járványügyi összesítése szerint az új esetekkel 165 799-re nőtt a fertőzöttek száma az országban.

Ez volt az első eset, hogy az új fertőzöttek száma meghaladta a hétezret, miután az utóbbi hét egymást követő napban a napi esetszám hatezer fölött járt.

A kórnak az utóbbi egy napban további 175 ember esett áldozatul, amivel számuk összesen 4706-ra gyarapodott meghaladva a szomszédos Kína hivatalos statisztikáiban szereplő adatokat.

Az 1,3 milliárd lakosú Indiában ismét emelkedik a járványgörbe, miután a gazdaságot padlóra küldő két hónapos karantén után lazítani kezdték a korlátozásokat, a többi között a légi forgalom helyreállításával. Miközben egyre több esetet jelentenek, a hatóságokra hatalmas nyomás nehezedik a járvány nyomán munkanélkülivé vált milliók miatt is.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy belföldi vendégmunkások tömegei térnek vissza a városokból vidékre, ahol az egészségügyi ellátórendszer különösen gyenge. India jelenleg a kilencedik helyen áll világösszehasonlításban a fertőzöttek és tizenharmadik helyen a halottak számát tekintve.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×