eur:
392.15
usd:
366.29
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Meggyógyult az a magyar, aki az elsők között kapta el a koronavírust

Az Ausztriában dolgozó férfi papírt kapott arról, hogy már nem fertőzött.

Feloldották a karanténját annak az Ausztriában dolgozó magyar koronavírusosnak, aki az elsők között kapta el, és az elsők között gyógyult meg a vírusból. Először két hete vasárnap érezte magán a tüneteket (orrdugulás, végtagfájdalom), majd a főnöke arra utasította, hogy másnap már ne menjen dolgozni, és még aznap felkereste egy helyi orvos védőfelszerelésben, és koronavírusra tesztelte – írja az Index.

A pozitív teszt óta a szállodai szobájában tartózkodott, és bár egyáltalán nem érezte magát betegebbnek, mint amikor náthás szokott lenni, nem jöhetett ki a szobájából. Ezen a héten újra felkereste egy orvos, megint letesztelték. Szombaton telefonon érdeklődött az eredményről, és kiderült, hogy negatív.

A telefononvonalban lévő nő azonban nem orvos volt, ezért ő nem oldhatta fel a karantént. Erre vasárnap került sor, amikor újra hívta a számot, és már egy orvossal sikerült beszélnie. Ha még két napig semmilyen tünetet sem észlelt magán, akkor elhagyhatja a karantént. Erről egy papírt is kap. Azt is mondta az osztrák orvos, hogy aki kigyógyult, az másodjára már nem kapja el a koronavírust, és bár a vírus fejlődhet, de egyelőre nem tudnak róla, hogy erős mutációja jelent volna meg.

A bevezetett kijárási korlátozások miatt D. egyébként sem hagyhatja el a szállodát, így a hotelban lévő munkatársait fogja meglátogatni, akik nem betegek. Azt kérték tőle, hogy azért tartson továbbra is mindenkitől tisztes távolságot.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×