eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Gyógyultan elbocsátott páciensek és egészségügyi dolgozók búcsúzkodnak az eddig szükségkórházként működő vuhani Hongsan sportcsarnokból távozóban 2020. március 10-én. Az ideiglenes kórházban a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal megfertőződött betegeket ápolták, és most bezárják, mert az utóbbi napokban csökken az új fertőzöttek száma Kínában. A kínai Hupej tartomány székhelye, Vuhan az egész világra kiterjedő koronavírus-járvány gócpontja.
Nyitókép: MTI/EPA/Costfoto/YFC

Kína már túl van a járvány csúcsán

Egy nap alatt mindössze 15 új koronavírusos esetet jelentettek az egész országban.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szóvivője bejelentette, hogy az ország túljutott a koronavírus-járvány csúcsán, az új esetek száma csökkenést mutat.

Kínában az elmúlt 24 órában 15 új esetet jelentettek, míg a gócpontban számító Hupej tartományban nyolcan betegedtek meg.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a múlt hónapban úgy értékelte, hogy a járvány Kínában január 23. és február 2. között érte el csúcspontját, és azóta folyamatosan mérséklődik, ám kínai részről mind ez idáig óvatosabb nyilatkozatok születtek a vírus terjedésének tendenciáját illetően. Az óvatos kommunikációval a kínai hatóságok valószínűsíthetően azt kívánták elérni, hogy az emberek továbbra is komolyan vegyék és betartsák a vírus elleni óvintézkedéseket.

Az országban jelenleg közel 15 ezer pácienst kezelnek az új koronavírus okozta betegség miatt, közülük 14 427 beteget Hupej tartományban látnak el. A gyógyultak száma országosan megközelíti a 63 ezret, miközben a járvány szerda éjfélig 3169 halálos áldozatot szedett a szárazföldi Kínában.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×