eur:
394.88
usd:
370.48
bux:
65195.84
2024. április 19. péntek Emma
Védőmaszkot viselő rendőrnő a Kanári-szigeteki Tenerife városában, amelyet ellepett az Afrika nyugati partjai felől érkezett sárgás homok 2020. február 23-án. A homokvihar beterítette a szigetcsoportot, csaknem teljesen eltakarta az eget, a reptereket lezárták, a repülőjáratokat törölték.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Ramon De La Rocha

Koronavírus - Tenerifei magyar: nincs pánik a szigeten

Tenerife déli részén turisták százait helyezték kedden karanténba egy szállodában az új koronavírus miatt. Az MTI-nek egy magyar nő nyilatkozott, aki az érintett szállodától néhány kilométerre él.

Beszámolója szerint maszkot viselő rendőrök sokasága vette körbe a szállodát, akik távozásra szólítják fel az ott bámészkodókat, a lezárás ugyanakkor csak a szálloda közvetlen környezetét érinti. A helyiek úgy tudják, hogy ezer embert helyeztek karanténba.

Mint közölte, a helyiek és a turisták is vegyes érzelmekkel fogadták a fejleményeket, egyesek kifejezetten közönyösek, mások inkább aggódnak, pánik azonban egyáltalán nem tapasztalható. Az emberek nem kezdtek el élelmiszereket felhalmozni,

az élet jobbára a megszokott kerékvágásban halad, áruhiány nincs, a gyógyszertárakban szájmaszk is kapható.

Beszámolt arról is, hogy Tenerifén szombat délután óta homokvihar tombol, valószínűleg emiatt sokan egyébként is hordanak maszkot a szigeten.

Tájékoztatása szerint a közösségi oldalak Tenerifével foglalkozó csoportjaiban ugyanakkor több külföldi - főként brit - turista is jelezte, hogy a karantén miatt lemondja nyaralását. Magyarok is érdeklődtek ugyanerről, de ők - a bejegyezések szerint - az utazás mellett döntöttek - közölte.

A regionális egészségügyi hatóságok szóvivője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a Tenerife nyugati partjánál lévő Costa Adeje üdülőhely H10 Costa Adeje Palace nevű szállodájában több száz vendéget helyeztek egészségügyi ellenőrzés alá.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára Budapesten jelentette be, hogy vannak magyarok a koronavírus miatt karantén alá vont szállodakomplexumban Tenerifén.

A regionális egészségügyi hatóságok szóvivője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a Tenerife nyugati partjánál lévő Costa Adeje üdülőhely H10 Costa Adeje Palace nevű szállodájában több száz vendéget helyeztek egészségügyi ellenőrzés alá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×