eur:
394.1
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy rendőr ellenőriz egy védőmaszkos sofőrt az észak-olaszországi Casalpusterlengónál felállított úttorlasznál 2020. február 24-én. Az osztrák hatóságok az előző nap felfüggesztették a vasúti átkelést az Olaszországgal közös határon, miután a Velencéből induló, Münchenbe tartó nemzetközi  járaton két utasnál az új koronavírus fertőzés tüneteit állapították meg. Olaszországban 160-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal fertőzöttek száma, és eddig összesen négy ember halt bele a betegségbe.
Nyitókép: MTI/AP/Paolo Santalucia

Koronavírus – Karanténba került két magyar kamionsofőr

Az egyik kamionos Lombardiában ragadt az egyik karanténban lévő településen, de jól van, a másik már hazajött a fertőzött területről, de nem érzi jól magát, ezért a Szent László kórházba szállították. Tenerifén magyarok ragadhattak abban a szállodában, amelyet egy olasz vendég betegsége miatt vettek zár alá.

A magyar kormány feladata, hogy mindent megtegyen a magyar emberek biztonságáért és egészségéért – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, de hozzátette, egy járvány esetében senki nem tudja, mit hoz a holnap. Nem lehet kijelenteni, hogy nem fog megjelenni Magyarországon a vírus.

A Japánban veszteglő Diamond Princess fedélzetéről a fertőzött magyar férfit kórházba szállították, újabb tesztet végeztek el rajta, ennek eredményét várják. Ha pozitív lesz, akkor átviszik egy megfigyelőközpontba, mert

továbbra is jól érzi magát, nem köhög, nem lázas

– mondta el az államtitkár, és beszélt arról is, hogy ha a teszt negatív lesz – amire nem sok példa volt eddig –, akkor szintén megfigyelés alatt marad, és a tesztet megismétlik. A magyar külügy folyamatosan kapcsolatban van vele.

A másik két magyar továbbra is a hajón van, ők negatív eredménnyel rendelkeznek.

Olaszországban két tartományban, Lombardiába és Venetóban rendeltek el karantént.

Egy magyar kamionsofőr telefonált a milánói konzulátusra, hogy a lombardiai karanténban ragadt.

A férfi egészséges, az ellátása biztosított, és a védelme is biztosított, mivel a kamionjában tartózkodik. Folyamatos kapcsolatban van vele a milánói konzultus.

Egy másik kamionsofőr, aki korábban járt a mostanra lezárt területen, jelentkezett a római nagykövetség telefonszámán, hogy

hazaérkezett, de nem érzi jól magát.

Erről azonnal tájékoztatták az országos tiszti főorvost, és elrendelték a karanténba szállítását. A vizsgálatokat a Szent László kórházban végzik el.

"Továbbra is arra kérjük a magyarokat, hogy csak azok utazzanak a két tartományba, akiknek halaszthatatlan az utazásuk, és más tartományokba is fontolják meg az utazást" – mondta Menczer Tamás. Olaszország egyik szomszédja sem vezetett be korlátozást, már kilenc tartományt érint a járvány, de a fertőzöttek között magyar állampolgár nincs.

Tenerifén egy szállodát helyeztek karantén alá egy olasz állampolgár miatt. A helyi tiszteletbeli konzul úgy értesült, hogy

vannak a szállodakomplexumban magyarok, de egyelőre nem tudják, hogy hányan.

Most Madridból egy konzul utazik Tenerifére, hogy szükség esetén segítse a karanténban lévő magyarokat, és ha kell, újabb munkatársat vezényelnek oda.

A Kínában tartózkodó 172 magyar állampolgár közül mindannyian jól vannak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×