INFORÁDIÓ
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit

ausztrália

koala

mészárlás

Nem kell ide bozóttűz, elegendő az ember

Nem kell ide bozóttűz, elegendő az ember

Infostart / MTI

Koalák százait pusztították el egy eukaliptuszültetvény kitermeléskor az ausztráliai Victora államban, Portland város közelében.

A Friends of Earth Australia környezetvédő szervezet beszámolója szerint a környékbeli lakosok elpusztult vagy sérült koalák százait találták az irtáson.

Az állatokat eldózerolták,

mindenfelé a bomló tetemek bűze terjengett. Mintegy két tucat sérült állatot el kellett altatni. Valóságos mészárlás történt.

Az ültetvényt a Midway nevű cég termelte ki, amely azt állítja, hogy elegendő fát hagyott hátra a koalák számára, amelyek épek és egészségesek voltak a kitermelés befejezésekor. Miután a cég novemberben befejezte a munkát, a területet egy magán földbirtokosnak adták át. A Friends of Earth Australia szerint az ültetvény kivágása után, a törmelék eltakarítása közben dózerolhatták el a koalákat.

A helyi környezetvédelmi minisztérium a felelősök megbüntetését ígérte arra az esetre, ha kiderül, hogy szándékos állatirtás történt. A koalamészárlás híre felkavarta az ausztrál közvéleményt, mivel az Ausztrália jelképének számító állatból tízezrek pusztultak el a szeptember óta tomboló erdőtüzekben, és ez felvetette a lehetőségét annak, hogy veszélyeztetett fajjá válhat a különleges erszényes.

Anthony Amis koalakutató szerint a térség, ahol a mészárlás történt, az egyik legfontosabb koalaélőhely a régió különlegesen egészséges génállományára tekintettel.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018