INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

manfred weber

európai néppárt

ep-választás 2019

Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője és csúcsjelöltje beszél a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös európai parlamenti (EP-) választási kampányának nyitóeseményén Münsterben 2019. április 27-én.

Örömteli és csalódást keltő eredményt is lát Weber

Infostart / MTI

Az európai parlamenti választás legfontosabb fejleménye a magas részvételi arány, amely az Európai Unió (EU) intézményei közül a parlamentet erősíti - jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje vasárnap Berlinben, az urnazárás után tett nyilatkozatában.

Hangsúlyozta, hogy a magas részvételi arány révén megerősödött EP-nek a többi tényezővel megegyező, "egyenlő befolyással kell rendelkeznie" az EU-s tisztújításról a választás után kezdődő vitában.

Az emberek részvétele a választáson azt jelzi, hogy "az európai demokrácia él"

- tette hozzá.

Pártja, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) választási szerepléséről érkező - a párt támogatottságának növekedését jelző - részadatokat örömtelinek nevezte.

A CSU és a testvérpárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) összesített eredménye viszont csalódást keltő, de így is a CDU/CSU szövetség Németország vezető Európa-párti ereje - mondta Manfred Weber.

A felmérések szerint a CDU/CSU 28,6 százalékos eredményt érhet el.

Nyitókép: Focke Strangmann
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018