eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője és csúcsjelöltje beszél a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös európai parlamenti (EP-) választási kampányának nyitóeseményén Münsterben 2019. április 27-én.
Nyitókép: Focke Strangmann

Örömteli és csalódást keltő eredményt is lát Weber

Az európai parlamenti választás legfontosabb fejleménye a magas részvételi arány, amely az Európai Unió (EU) intézményei közül a parlamentet erősíti - jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje vasárnap Berlinben, az urnazárás után tett nyilatkozatában.

Hangsúlyozta, hogy a magas részvételi arány révén megerősödött EP-nek a többi tényezővel megegyező, "egyenlő befolyással kell rendelkeznie" az EU-s tisztújításról a választás után kezdődő vitában.

Az emberek részvétele a választáson azt jelzi, hogy "az európai demokrácia él"

- tette hozzá.

Pártja, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) választási szerepléséről érkező - a párt támogatottságának növekedését jelző - részadatokat örömtelinek nevezte.

A CSU és a testvérpárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) összesített eredménye viszont csalódást keltő, de így is a CDU/CSU szövetség Németország vezető Európa-párti ereje - mondta Manfred Weber.

A felmérések szerint a CDU/CSU 28,6 százalékos eredményt érhet el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×