eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nicolás Maduro venezuelai elnök támogatói tüntetnek Hugo Chávez néhai venezuelai államfő óriásplakátjaval Caracasban 2019. március 23-án. Juan Guaidó, a venezuelai parlament elnöke 2019. január 23-án ideiglenes államfővé nyilvánította magát. Eddig az Egyesült Államok és mintegy ötven nyugati ország ismerte el Guaidót Venezuela vezetőjének.
Nyitókép: MTI/EPA/Rayner Pena

Orosz katonák érkeztek Venezuelába

Útközben megállt Szíriában a két orosz repülőgép - írta a Reuters a Flightradar24 repülőjáratokat nyomon követő honlap alapján.

Az orosz légierő két repülőgépe érkezett szombaton a venezuelai fővárosba, Caracasba, fedélzetén az orosz védelmi tárca egy magas rangú tisztviselőjével és csaknem száz katonával.

A Reuters a Flightradar24 repülőjáratokat nyomon követő honlapra hivatkozva azt közölte: pénteken két repülő hagyott el egy orosz katonai légi támaszpontot. Egy másik honlap, az Adsbexchange adatai szerint egy harmadik repülő pedig vasárnap indult Caracasba.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

En este carguero Antonov AN124 llegaron el sábado 35 toneladas de materiales para respaldar la permanencia de una delegación militar rusa en Venezuela. El propósito de la llegada de este contingente es analizado en la sección Breves de la última entrega de Crímenes sin Castigo. El tema central de esta entrega es la crisis de seguridad que se planteó en el pais a propósito del apagón que comenzó el 7 de marzo, el más prolongado y de mayor cobertura en la historia venezolana. En la entrega también se da información clave para entender el proceso administrativo contra la línea Copa por el traslado y la alocución de Juan Guaidó en uno de sus jets. Hay además una reseña sobre el libro de un periodista colombiano que hurga en la corrupción transnacional de la Constructora Odebrecht. Para ver esta entrega, copie en su barra de navegación el siguiente enlace: http://www.crimenessincastigo.com/2019/03/tres-dias-de-anomia.html

Javier Ignacio Mayorca (@crimenessincastigo) által megosztott bejegyzés,

Javier Mayorca venezuelai riporter Twitter-bejegyzésére hivatkozva a Reuters azt írta, hogy az első, IL-62 típusú utasszállító repülőn Vaszilij Tonkoskurov vezérezredes, az orosz szárazföldi erők vezérkari főnöke utazott. A másik, AN-124 típusú teherszállító gép pedig 35 tonna rakománnyal ért földet Venezuelában. Az egyelőre nem világos, hogy a rakomány mit tartalmaz.

A szombaton landolt két repülő a Cskalovszkij légi támaszpontról szállt fel, útközben pedig megálltak Szíriában.

Az illetékes orosz hatóságok nem válaszoltak a Reuters megkeresésére.

Nicolás Maduro hivatalban lévő venezuelai elnök szerdán közölte: Oroszország gyógyszersegélyt küld a dél-amerikai országnak a jövő héten. Azt nem részletezte, hogy Moszkva milyen úton küldi a segélyt, de hozzátette: februárban 300 tonna orosz humanitárius segélyt küldött.

Tavaly decemberben két, atomfegyverek hordozására is alkalmas Tu-160-as hadászati bombázó szállt le a latin-amerikai országban, hogy bekapcsolódjon az akkor tartott orosz-venezuelai hadgyakorlatba. A Reuters szerint ez az erődemonstráció azt a célt szolgálta, hogy Moszkva kifejezésre juttassa elkötelezettségét a Maduro-rezsim mellett.

A Reuters januárban orosz forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a Kremlhez közeli, Szíriában és Délkelet-Ukrajnában is aktív

Wagner orosz zsoldoshadsereg több száz tagja érkezett charter járatokkal Venezuelába, hogy megerősítsék Maduro védelmét.

Jurij Boriszov hadiiparért felelős orosz miniszterelnök-helyettes akkor cáfolta a Reuters értesüléseit, és kijelentette: nincsenek orosz katonák Venezuelában. Megfigyelők szerint Oroszország dollármilliárdokkal érdekelt a Maduro-rendszerben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×