eur:
392.56
usd:
366
bux:
66887.72
2024. április 25. csütörtök Márk
Marseille, 2010. március 23.Csaknem teljesen néptelen pályaudvaron megy egy utas Marseille-ben 2010. március 23-án, amikor sok ezer közalkalmazott sztrájkol Franciaországban. Két nappal a francia regionális választások második fordulója után a szakszervezetek munkabeszüntetéssel növelik a nyomást a francia kormányzatra, tiltakozásul megszorításokat jelentő reformtervei és gazdaságpolitikája miatt. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Készíti a vasutat az Európai Unió a kemény brexitre

Rendkívüli esetre vonatkozó rendeletet fogadtak el annak biztosítására, hogy folytonosak maradjanak a Nagy-Britannia és Franciaország, valamint Írország és az Egyesült Királyság közötti vasúti szolgáltatások.

Az uniós közlekedési tanács írásbeli eljárás keretében - figyelemmel az Egyesült Királyság várható uniós tagságának megszűnésére - meghosszabbította a vasúti szolgáltatások folytonosságának biztosításához szükséges tanúsítványok és engedélyek érvényességét az esetleges zavarok elkerülése érdekében.

Az intézkedések feltétele, hogy az Egyesült Királyság a határokon átnyúló vasúti összeköttetés tekintetében az unióéval azonos előírásokat, követelményeket és eljárásokat alkalmazzon.

A rendelet azt követően válik érvényessé, amikor az uniós szerződések a továbbiakban már nem lesznek érvényesek az Egyesült Királyságra, kivéve, ha az adott nap előtt hatályba lép egy az Egyesült Királysággal kötött, a rendezett kilépésről rendelkező megállapodás.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×