INFORÁDIÓ 
2019. június 26. szerda
János, Pál

brexit

vasút

európai unió

Marseille, 2010. március 23. Csaknem teljesen néptelen pályaudvaron megy egy utas Marseille-ben 2010. március 23-án, amikor sok ezer közalkalmazott sztrájkol Franciaországban. Két nappal a francia regionális választások második fordulója után a szakszervezetek munkabeszüntetéssel növelik a nyomást a francia kormányzatra, tiltakozásul megszorításokat jelentő reformtervei és gazdaságpolitikája miatt. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Készíti a vasutat az Európai Unió a kemény brexitre

Infostart / MTI

Rendkívüli esetre vonatkozó rendeletet fogadtak el annak biztosítására, hogy folytonosak maradjanak a Nagy-Britannia és Franciaország, valamint Írország és az Egyesült Királyság közötti vasúti szolgáltatások.

Az uniós közlekedési tanács írásbeli eljárás keretében - figyelemmel az Egyesült Királyság várható uniós tagságának megszűnésére - meghosszabbította a vasúti szolgáltatások folytonosságának biztosításához szükséges tanúsítványok és engedélyek érvényességét az esetleges zavarok elkerülése érdekében.

Az intézkedések feltétele, hogy az Egyesült Királyság a határokon átnyúló vasúti összeköttetés tekintetében az unióéval azonos előírásokat, követelményeket és eljárásokat alkalmazzon.

A rendelet azt követően válik érvényessé, amikor az uniós szerződések a továbbiakban már nem lesznek érvényesek az Egyesült Királyságra, kivéve, ha az adott nap előtt hatályba lép egy az Egyesült Királysággal kötött, a rendezett kilépésről rendelkező megállapodás.

Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018