eur:
393.43
usd:
368.63
bux:
65910.96
2024. április 23. kedd Béla
Danang, 2017. november 11.Donald Trump amerikai elnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök beszélget az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezete 25. csúcstalálkozóján a vietnami Danangban 2017. november 11-én. (MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/pool/Mihail Klimenyev)
Nyitókép: Mihail Klimenyev

Rakétaelhárítót üzemel be 2019-ben Oroszország

A rendszer rövid- és közép-hatótávolságú föld-levegő rakétákból áll.

Oroszországban jövőre hadrendbe állítják az Sz-350 Vityaz típusú rakétaelhárító rakétarendszert, amely már egy régi tervnek megfelelően az elavult Sz-300-as rendszert fogja felváltani - jelentette be vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

Az Sz-350 Vityaz rövid- és közép-hatótávolságú föld-levegő rakétákból áll.

A minisztérium szerint megtörtént a Pancir-Sz típusú rövid hatótávolságú légvédelmi rendszer újabb egységének telepítése a Krímbe, amint ezt novemberben már ígérték. Akkor közölték, hogy előtte már hadrendbe állították a félszigeten az Sz-400-as, "Triumf" típusú légvédelmi rakétarendszer negyedik harccsoportját. A Pancir-Sz és az Sz-400-as rendszerből telepítettek még a közelmúltban az Északi-sarkvidéken, a Balti-tenger partján fekvő Kalinyingrád exklávéban és a távol-keleti Habarovszkban.

Az új telepítésekkel összefügghet, hogy Washington december 4-én közölte: 60 napos határidőt adnak Oroszországnak arra, hogy ismét megfeleljen az INF-szerződés előírásainak megállapodás előírásainak,

ellenkező esetben felmondják az 1987-es egyezményt.

Moszkva szerint Oroszország nem sértette meg a szerződést, és nem hagyja válasz nélkül, ha az Egyesült Államok kilép abból.

Vlagyimir Putyin orosz elnök felügyelete alatt sikeresen tesztelték a héten az Avantgard kódnevű hiperszonikus hadászati interkontinentális rakétarendszert, amely

hagyományos és atomrobbanófejek hordozására egyaránt alkalmas.

Ebből egy rakétaezredet már jövőre hadrendbe állítanak a tervek szerint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Április közepétől vásárolhatók meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényei közül maximum huszonötöt tartalmazhat. Az alapot kibocsátó OTP Alapkezelő szándékai szerint a termékkel azok a befektetők is hozzáférhetnek régiónk vállalati topligájához, akiknek nincs piaci ismerete ebben a térségben. Az OTP CETOP ETF érdekessége, hogy három partner, az OTP Alapkezelő, az OTP Global Markets, illetve a Budapesti Értéktőzsde közös projektjeként jött létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×