INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 23. hétfő
Tekla

vlagyimir putyin

donald trump

levél

Danang, 2018. június 28. Donald Trump amerikai elnök (j) és Vlagyimir Putyin orosz elnök beszélget az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezete 25. csúcstalálkozóján a vietnami Danangban 2017. november 11-én. A Fehér Ház sajtószolgálata 2018. június 28-án bejelentette, hogy július 16-án Helsinkiben rendezik meg Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök csúcstalálkozóját.  (MTI/EPApool/Jorge Silva) *** Local Caption *** 53890296

Vlagyimir Putyinnak volna némi megbeszélnivalója Donald Trumppal

Infostart / MTI

Az orosz elnök listát küldött amerikai kollégájának - újévi üdvözlőlevél formájába csomagolva.

Vlagyimir Putyin orosz államfő újévi üdvözlőlevelet küldött Donald Trump amerikai elnöknek, és ebben hangsúlyozta, hogy

Moszkva nagyon sok témáról kész tárgyalni Washingtonnal

- közölte vasárnap a Kreml.

"A stratégiai stabilitás és a nemzetközi biztonság szempontjából az orosz-amerikai viszony a legfontosabb. Oroszország a lehető legszélesebb témakörről hajlandó tárgyalni az Egyesült Államokkal" - olvasható a Kreml közleményében, ami a levélről napvilágot látott.

Trump néhány héttel ezelőtt váratlanul lemondta tervezett találkozóját Putyinnal a G20 országcsoport novemberi argentínai csúcsértekezletén, arra hivatkozva, hogy az orosz erők az Azovi-tengeren tüzet nyitottak ukrán hadihajókra, és elfogták őket.

Putyin Bassár el-Aszad szíriai elnöknek is küldött újévi üdvözletet, és ebben ígérte, hogy Oroszország továbbra is támogatja a damaszkuszi kormányt és a szíriai népet "a terrorizmus elleni küzdelemben,

az ország szuverenitásának és területi egységének megvédésében".

Az orosz elnök a világ más vezetőinek is küldött üdvözletet

az orosz elnöki hivatal közlése szerint, köztük Theresa May brit és Abe Sindzó japán miniszterelnöknek, valamint Hszi Csin-ping kínai elnöknek.

Nyitókép: Jorge Silva (MTI/EPApool)
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018