eur:
394.53
usd:
370.39
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Vatikánváros, 2018. szeptember 19.A vatikáni médiairoda által közreadott képen Ferenc pápa (j) fogadja Bono ír rockzenészt, a U2 zenekar énekesét a Vatikánban 2018. szeptember 19-én. (MTI/EPA/Vatikáni média)
Nyitókép: MTI/EPA/Vatikáni média

A szexuális visszaélésekről is beszélt Bono a pápával

A Vatikánban fogadta Ferenc pápa a U2 frontemberét. A találkozón egy "vadállatról" is beszélgettek egymással.

A zenész a személyes beszélgetés után azt mondta: a pápa megdöbbent a katolikus egyházban belül napvilágra került szexuális visszaélések miatt – írja a Dailymail. Bono azt is elárulta, hogy a botrányokon kívül szóba került a fenntartható fejlődés és a „vadállat, melynek neve kapitalizmus”.

Vatikánváros, 2018. szeptember 19.
A vatikáni médiairoda által közreadott képen Ferenc pápa (j) fogadja Bono ír rockzenészt, a U2 zenekar énekesét a Vatikánban 2018. szeptember 19-én. (MTI/EPA/Vatikáni média)
A vatikáni médiairoda által közreadott képen Ferenc pápa fogadja Bono ír rockzenészt, a U2 zenekar énekesét a Vatikánban 2018. szeptember 19-én. (Fotó: MTI/EPA/Vatikáni média)

Az ír egyház hírnevét is pedofil botrányok és rendszerszinten működő zaklatások csorbítják. Bono – elmondása szerint – arról is beszélt a Ferenc pápának, hogy néhány áldozat úgy érzi, jobban védik a bántalmazókat mint őket. „Látni lehetett a fájdalmat az arcán, és éreztem, hogy őszinte” – értékelte a többszörös Grammy-díjas zenész a pápa reakcióját.

Vatikánváros, 2018. szeptember 19.
A vatikáni médiairoda által közreadott képen Ferenc pápa (b) fogadja Bono ír rockzenészt, a U2 zenekar énekesét a Vatikánban 2018. szeptember 19-én. (MTI/EPA/Vatikáni média)
(Fotó: MTI/EPA/Vatikáni média)
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×