eur:
392.82
usd:
366.57
bux:
66776.6
2024. április 26. péntek Ervin

Putyin: Oroszország az ENSZ BT rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi

Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi a Szíriát ért amerikai-brit-francia katonai csapás miatt - közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában.

"Oroszország a leghatározottabban elítéli a támadást Szíria ellen, ahol orosz katonák segítik a törvényes kormányt a terrorizmus elleni harcban" - mondta.

Az orosz vezető agresszióval és a szíriai humanitárius helyzet súlyosbításával vádolta meg a katonai csapást végrehajtó államokat.

Putyin úgy fogalmazott, hogy a katonai csapás indoklásakor az Egyesült Államok ürügyként használta fel a dúmai polgári lakosság ellen elkövetett vegyifegyver-támadást, amely szerinte megrendezett volt.

„A szíriai légvédelem 71-et megsemmisített az arab ország ellen bevetett 103 manőverező robotrepülőgép közül - közölte az orosz védelmi minisztérium.

A tárca korábban közölte, hogy az amerikai-brit-francia támadás elhárításában az orosz légvédelem szíriai eszközei nem vettek részt. A moszkvai minisztérium szerint a csapásnak sem katonai, sem polgári áldozatai nem voltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×