eur:
392.49
usd:
365.87
bux:
66795.47
2024. április 25. csütörtök Márk
Megrázó képek a tajvani földrengésről

Megrázó képek a tajvani földrengésről

Heten vesztették életüket, 254-en sérültek meg, és 88-an tűntek el a keddi földrengésben Tajvan keleti részén az újabb jelentések szerint. A mentőcsapatok 224 embert menekítettek ki a romok alól. A földrengés 6,5-ös erősségű volt.

Az ország keleti részén található Hualien megyét megrázó földmozgás több épületben okozott kárt az azonos nevű székvárosban.

Az áldozatok közül négyen egy összeomlott, tizenkét emeletes tömbház alatt lelték halálukat. Egy halottat a Marshal Hotel romjai alól húztak ki.

Kétszáz háztartás áram nélkül maradt, 35 ezer háztartásban pedig nincs víz - közölte a tűzoltóság.

Kína kész mentőcsapatokat küldeni a szigetre - jelentette be Csang Cse-csün tajvani ügyekért felelős kínai illetékes. Csang a kínaiak együttérzéséről biztosította a tajvaniakat. A földrengésben több kínai állampolgár megsérült.

A helyi meteorológiai szolgálat szerint a földrengés epicentruma Hualientől több mint 18 kilométerre, a tengeren, fészke pedig 10 kilométeres mélységben volt. A rengés egyes térségekben különösen intenzíven érezhető volt, Hualien külvárosában és Nanaóban elérte a legmagasabb, hetes fokozatot az intenzitási skálán. A földmozgást szerda délelőtt 9 óráig 26 utórengés követte, ezek közül több meghaladta az 5-ös erősséget.

Február 4-e óta több mint 100 földrengés rázta meg a térséget, és szakértők a következő hetekben továbbiakra számítanak.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×