INFORÁDIÓ
2021. október 20. szerda
Vendel

tajvan

2021.10.06. 18:06

Kína négy éven belül megszállhatja Tajvant?

Negyven éve nem volt ilyen feszült Kína és Tajvan viszonya, mint most, magas a véletlen incidensből kipattanó háború kockázata – mondta a tajvani védelmi miniszter. Az is hozzátette: Kína négy éven belül képes lesz megszállni a szigetet.
2021.10.05. 16:36

Salát Gergely: Kína megüzente, hogy vannak bizonyos vörös vonalak

Legalább 38 kínai harci repülőgép jelent meg Tajvan légterében múlt hét végén a Kínai Népköztársaság 1949-es megalakulásának évfordulóján. A tajpeji nemzetvédelmi minisztérium szerint a repülőgépek között a kínai hadsereghez tartozó vadászrepülőgépek és bombázók is voltak.
2021.09.06. 21:05

Így győzte le egy kis tajvani falu a deltát

Gyors, döntéskész és együttműködő: ez a három jelző írja le a legjobban azt, ahogyan néhány ezer ember kiszorította a vírustörzset élőhelyéről.
2021.08.28. 18:30

Fájni fog: az év végétől vastagabban fog a legnagyobb chipgyártó tolla

Jelentős áremelésre készül év végén a világ legnagyobb chipgyártója, a tajvani TSMC. A bejelentés szerint az áremelés 10-20 százalékos lehet, és az autók mellett szinte minden elektronikai cikk árába begyűrűzhet – mondta az InfoRádiónak a HWSW szakújságírója.
2021.06.22. 13:42

Megindult a tippelés, mikor rohanja le Kína Tajvant

Egy amerikai tábornok szerint nem kell attól félni, hogy küszöbön állna Tajvan kínai inváziója – néhány éven belül azonban megtörténhet. Közben már Hongkong is belekeveredett a kínai–tajvani feszültségbe.
2021.02.22. 09:04

Peking mintha nem kicsit szólt volna be Washingtonnak

A Kínával szembeni előítéletek és a gyanakvás elvetésére, valamint egy ésszerűbb Kína-politika alkalmazására szólította fel az amerikai törvényhozókat Vang Ji kínai külügyminiszter hétfőn, egy Pekingben tartott külügyi fórum megnyitóján elmondott beszédében.
2021.02.02. 18:02

Salát Gergely: Kína mint egy cuki pandamaci csak arra vár, hogy megsimogassák

Joe Biden személyében nem föltétlenül a Kínai Népköztársaság legrégebbi, legszorosabb barátja kerül az amerikai elnöki tisztségbe – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában a Tajvan körül kirobbant kínai–amerikai konfliktus kapcsán. A Kína-szakértő szerint legfeljebb a stílus változik majd, az ellentétek és az ütköző érdekek a régiek maradnak. Az Európai Unió viszont előnyös kereskedelmi megállapodást kötött.
2021.01.25. 20:30

Kína harci gépekkel tesztelte Bident

Alig lépett hivatalba az új amerikai elnök, máris fokozódott a Kína és Tajvan közötti feszültség. 15 kínai katonai gép repült be abba a légtérbe, amelyet Tajvan védelmi zónája részének tart. Amerika szerepe azért számít a térségben, mert az el nem ismert szigetállam pártfogója.
2020.12.08. 19:46

Íme az orvos, aki megmentett egy országot a koronavírustól

Vuhanban tett januári tanulmányútján gyorsan levonta a következtetéseket Tajvan fertőző betegségek kezelésére és megelőzésére létrehozott központjának szakértője: Csuang Jin-csingnek köszönhetően Tajvan megúszta hét halálos áldozattal a járványt.
2020.10.29. 10:42

Koronavírus: nincs ország, amely most ne cserélne Tajvannal

Jelentős mérföldkövet ünnepelhet csütörtökön a szigetország, immár kétszáz napja nem fertőzött meg senkit a koronavírus. Tajvan ugyan a járvány eredeti gócpontjának közvetlen szomszédságában van, mégis, utoljára április 12-én fertőződött meg bárki az országon belül.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018