eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Trump szerint az orosz szálakat vizsgáló ügyészcsapat tele van Clinton támogatóival

Donald Trump amerikai elnök szerint Robert Mueller, a tavalyi választási kampány orosz szálait vizsgáló különleges ügyész csapata "tele van Hillary Clinton támogatóival".

Az amerikai elnök a Fox televíziónak adott interjújában beszélt erről. Az interjú vasárnap kerül adásba, de a Fox már csütörtök este részleteket közölt belőle.

Trump megkérdőjelezte, hogy Mueller vizsgálata valóban független. Úgy fogalmazott: "nyugodtan mondhatom, hogy mindenki, akit eddig felvett, Hillary Clinton támogatója". Ezzel az elnök azokra a sajtóhírekre is utalt, amelyek szerint a vizsgálódáshoz szükséges munkatársi gárdát Mueller a napokban legalább három olyan jogásszal bővítette, aki kizárólag demokratáknak, köztük Hillary Clintonnak adományozott jelentős összegeket.

Különleges ügyészként Robert Mueller a tavalyi elnökválasztásba történt orosz beavatkozást és a Trump-kampány és oroszok közötti esetleges összejátszást igyekszik felderíteni, de a héten a The Washington Post azt írta, hogy várhatóan vizsgálja majd azt is, vajon Donald Trump akadályozta-e az igazságszolgáltatást.

A Foxnak adott interjújában Donald Trump hangsúlyozta: "valamiképpen aggodalomra ad okot", hogy Robert Mueller és James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatója nemcsak kollégák voltak, hanem most is baráti viszonyban vannak. "Mueller nagyon-nagyon jó barátja Comeynak, ami nagyon is aggasztó" - fogalmazott Trump.

Az elnök a többi között ismét hangsúlyozta: nem volt összejátszás az oroszokkal, nem akadályozta az igazságszolgáltatást, és "ebben láthatóan mindenki egyet is ért". Leszögezte, hogy "viszont volt kiszivárogtatás, amely James Comeytól eredt".

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×