INFORÁDIÓ 
2021. január 27. szerda
Angelika

orlando

tömeggyilkos

homoszexuális

Felbukkant az orlandói tömeggyilkos állítólagos férfi szeretője

InfoRádió / MTI

Egy magát Miguelnak nevező homoszexuális férfi televíziós interjújában azt állította, hogy Omar Mateen, az orlandói tömegmészáros szeretője volt, és a lövöldözés hátterében nem terrorizmus, hanem személyes bosszú állt.

Az Univision spanyol nyelvű amerikai televíziónak szerdán interjút adott egy magát csak Miguelnak nevező férfi, aki azt állítja: szerelmi viszonya volt Omar Mateennal, akivel egy homoszexuálisoknak fenntartott társkereső honlapon ismerkedett meg, még tavaly októberben.

A férfi azt mondta az Univision riporternőjének, hogy azért áll kamera elé, mert el akarja mondani az igazságot: nem terrorakció történt, hanem szexuális motivációjú bosszú. "Omar Mateen száz százalékig meleg volt, neheztelt a spanyolajkú férfiakra, mert úgy érezte, hogy kihasználják őt. Dühös is volt és elkeseredett, mert kiderült, hogy az egyik szexpartnere AIDS-vírussal fertőzött volt, de erről nem tájékoztatta őt" - mondta a tagbaszakadt, bajuszos férfi.

Interpretációja szerint Mateen támadása bosszú volt, részben a spanyolajkú melegközösség ellen, amely nem fogadta be őt, részben pedig az AIDS-fertőzött férfi miatt, akiről úgy érezte, hogy becsapta őt. Miguel elmondta azt is, hogy Mateen csináltatott egy AIDS-tesztet, amely ugyan negatív eredménnyel zárult, de ez csak egy gyorsteszt volt, a végleges eredményre a merénylőnek még várnia kellett.

Részletekkel szolgált az Univision interjúalanya Omar Mateenről is: úgy festette le őt, mint kedves, barátságos, gyöngéd férfit, aki rendszeresen látogatott különböző melegbárokat, s szerette, ha babusgatják. "Sírtam és nem akartam elhinni, amikor megtudtam, hogy mi történt" - fogalmazott a férfi.

Arra a kérdésre, hogy végül is miért mondja el ezt a nyilvánosság előtt is, az angolul akcentussal beszélő Miguel azt felelte: azért, mert az Egyesült Államok polgáraként és homoszexuálisként is felelőséget érez. Hozzátette: a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) már háromszor kihallgatta őt az ügyben.

Az FBI a férfi által elmondottakat nem, de a kihallagatás tényét megerősítette. Loretta Lynch, szövetségi igazságügyi mniszter kedden - amikor Orlandóban járt és az áldozatok családtagjaival, a túlélőkkel, valamint a nyomozást végző szervek szakembereivel találkozott -, ismételten azt mndta, hgy a nyomozás még folyik, de nem zárta ki, hogy a lövöldözés hátterében szexuális indittatás lehet.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018