eur:
395.74
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Betiltották a burkát Lombardia közintézményeiben

Biztonsági okokból tilos burkában, vagyis az egész testet borító muszlim női viseletben belépni az észak-olaszországi Lombardia kórházaiba és hivatalaiba, a tilalomra felhívó plakátokat angol, francia és arab nyelven hétfőn függesztették ki az egészségügyi intézményekben.

A plakátok kifüggesztésére azt követően került sor, hogy a milánói regionális parlamentben többséggel bíró jobbközép-koalíció decemberben olyan jogszabályt alkotott, amelynek értelmében maszkírozott személyek nem léphetnek be az intézmények és hivatalok területére. A tilalom elsősorban a burkát viselő nők ellen irányul.

"Számos muszlim nő hozza világra nálunk gyermekeit. Eddig sosem volt gondunk burkát viselő nőkkel" - mondta Basilio Tiso az egyik milánói klinika vezetője. A klinikában, ahogy a régió többi kórházában is, ki kellett függeszteni a burka viseletet tiltó plakátokat.

A bevándorlásellenes Északi-Liga legfrissebb követelése, hogy a burkát viselő nőket a rendőrség igazoltathassa az utcákon, heves vitákat váltott ki Olaszországban. Az Északi-Liga érvelése szerint a burka viselése ellentmond a nyugati értékeknek és a terrorveszély miatt ellenőrizni kell, hogy ki az, aki elfedte magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×