eur:
392.13
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Donald Trump Putyint dicséri

Donald Trump, a republikánusok pillanatnyilag legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsa, egy nappal azt követően, hogy örömmel nyugtázta az orosz elnök neki szánt dicséretét, televíziós interjúban védte meg Vlagyimir Putyin kormányzási módszereit.

Donald Trump szinte viszonozta az orosz elnök bókjait, amikor az NBC televízió egyik műsorában úgy fogalmazott, hogy Putyin nagyhatalmú politikus, s egyúttal arra is emlékeztetett, hogy a népszerűségi indexe 80 százalékos.

Amikor az újságíró, Joe Scarborough arról faggatta, hogy mit szól Putyin "brutális kormányzási taktikájához", ahhoz, hogy "újságírókat, politikai ellenfeleket gyilkol és lerohan más országokat", Trump azt válaszolta: "Putyin irányítja az országát, legalább vezetőként viselkedik, nem úgy, mint ahogyan ez nálunk van".

Miután az újságíró meglepődött, és megismételte a kérdést, úgy fogalmazott: "azt gondolom, mi is tele vagyunk gyilkosságokkal". Hozzátette, rengeteg "butaság tapasztalható manapság a világban, sok a gyilkosság, sok a butaság, de hát mit lehet tenni". Végül azonban, újabb kérdésre válaszolva Trump kijelentette: elítéli újságírók és politikai ellenfelek meggyilkolását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×