INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Sanders Clinton pártját fogta az e-mail vitában

InfoRádió / MTI
Védelmébe vette Hillary Clintont riválisa, Bernie Sanders vermonti szenátor a demokrata elnökjelölt-aspiránsok kedd esti televíziós vitájában, és leszögezte, hogy a választási kampánynak az amerikai társadalom valódi problémáiról kellene szólnia, nem pedig arról, hogy a volt külügyminiszter tárcavezetőként magán, avagy hivatali e-mailt használt-e.

Az e-mail-ügy erősen megingatta az amerikai választók bizalmát Clinton, mint a Fehér Házra pályázó legnépszerűbb demokrata politikus szavahihetőségében, ezért az ügy fontos helyet kapott a kormánypárt aspiránsainak a CNN által közvetített, első vitáján.

A volt first lady megismételte, hogy hiba volt a saját szerveréről kommunikálni, de hangsúlyozta, hogy energiáit inkább a szavazók számára fontos kérdésekre kívánja irányítani. A magabiztosan szereplő Clinton, aki többször is megismételte, hogy az Egyesült Államok első női elnöke kíván lenni, hatalmas tapsot aratott azzal, hogy nem kívánt válaszolni Lincoln Chafee Rhode Island-i volt szenátornak és kormányzónak arra felvetésére, miszerint Amerika szavahihetőségét azzal lehetne helyreállítani, ha a legmagasabb erkölcsi színvonalat képviselő személyt választanák meg a legmagasabb tisztségre.

A címlapról ajánljuk