eur:
392.91
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A határok lezárása mellett tüntettek Helsinkiben

A határok lezárása, vagy legalább szigorúbb ellenőrzések bevezetése miatt tüntettek Helsinkiben szombaton, a demonstrálók szerint a magyar megoldás az egyetlen válasz a migrációra - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában szombat este.

A tüntetésen a tudósítás szerint felszólalt a finn nacionalista párt európai parlamenti képviselője, aki rámutatott: a kontrollálhatatlan migráció fokozott terrorveszélyt jelent Európára és Finnországra. A családjukat, hazájukat féltő finnek vonultak utcára - tette hozzá a képviselő.

Az illegális migráció elleni demonstráció célja egy békés tüntetéssorozat, állampolgári véleménynyilvánítási folyamat elindítása. A résztvevők szeretnék elérni, hogy lezárják a svéd-finn határt és megállítsák a menedékkérők beáramlását - mondta a képviselő.

Az M1 tudósítása szerint a felszólalók és a tüntetők is kiemelték, hogy a magyar megoldás az egyetlen válasz a migrációra, mert a magyar kormány egyszerre védi a schengeni határokat és biztosítja a menedékkérőknek, hogy beadhassák kérelmüket. Számos demonstráló "Támogassuk Magyarországot" táblát tartott.

Szakértők szerint a folyamatos tüntetések Finnországban arra utalnak, hogy a migráció egyre nagyobb társadalmi feszültséget gerjeszt, miközben az ország nehéz gazdasági helyzetben van. Idén akár 50 ezer menedékkérő is érkezhet Finnországba, ami a lakosság számához viszonyítva ugyanannyi, mint a Németországba érkezők aránya - hangzott el az M1 híradójában.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Már fizetni kellett a velencei belépésért

Már fizetni kellett a velencei belépésért

Több mint 113 ezren léptek be Velencébe csütörtökön, de csak töredékük vette meg a fejenkénti öteurós belépőjegyet - közölte Velence polgármesteri hivatala a városban bevezetett fizetős belépési rendszer első napján. Április 25. nemzeti ünnep volt Olaszországban, ezért az átlagosnál magasabb volt a látogatók száma.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 18:44
×
×
×
×