INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

A határok lezárása mellett tüntettek Helsinkiben

InfoRádió / MTI
A határok lezárása, vagy legalább szigorúbb ellenőrzések bevezetése miatt tüntettek Helsinkiben szombaton, a demonstrálók szerint a magyar megoldás az egyetlen válasz a migrációra - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában szombat este.

A tüntetésen a tudósítás szerint felszólalt a finn nacionalista párt európai parlamenti képviselője, aki rámutatott: a kontrollálhatatlan migráció fokozott terrorveszélyt jelent Európára és Finnországra. A családjukat, hazájukat féltő finnek vonultak utcára - tette hozzá a képviselő.

Az illegális migráció elleni demonstráció célja egy békés tüntetéssorozat, állampolgári véleménynyilvánítási folyamat elindítása. A résztvevők szeretnék elérni, hogy lezárják a svéd-finn határt és megállítsák a menedékkérők beáramlását - mondta a képviselő.

Az M1 tudósítása szerint a felszólalók és a tüntetők is kiemelték, hogy a magyar megoldás az egyetlen válasz a migrációra, mert a magyar kormány egyszerre védi a schengeni határokat és biztosítja a menedékkérőknek, hogy beadhassák kérelmüket. Számos demonstráló "Támogassuk Magyarországot" táblát tartott.

Szakértők szerint a folyamatos tüntetések Finnországban arra utalnak, hogy a migráció egyre nagyobb társadalmi feszültséget gerjeszt, miközben az ország nehéz gazdasági helyzetben van. Idén akár 50 ezer menedékkérő is érkezhet Finnországba, ami a lakosság számához viszonyítva ugyanannyi, mint a Németországba érkezők aránya - hangzott el az M1 híradójában.

A címlapról ajánljuk