eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Megbukhat Chávez a következő választáson

Továbbra is Hugo Chávez államfő a legnépszerűbb politikus Venezuelában, de elveszítheti a jövő évi elnökválasztást, ha az ellenzéknek sikerül közös jelöltet állítania - derült ki a dél-amerikai országban készült közvélemény-kutatásból.

A Datanalisis cég felmérése szerint a Venezuelát 13 éve irányító Cháveznek továbbra is több mint 50 százalékos az elfogadottsága, igaz, ez jelentős csökkenés a második újraválasztása évében, 2006-ban mért több mint 70 százalékos eredményhez képest.

Ha most vasárnap tartanák az elnökválasztást, Chávez 26 százalékot kapna, míg az ellenzéki jelöltek együttesen 28 százalékot. A szavazók jelentős hányada, 34 százalék nem tud dönteni, és csak 13 százalék mondta azt, hogy nem menne el voksolni.

A venezuelai ellenzéki pártok a múlt hónapban bejelentették, megállapodtak arról, hogy valamikor idén év végén vagy a jövő év elején előválasztást tartanak, és felsorakoznak az ezen diadalmaskodó jelölt mögé, vagyis közös kihívót indítanak Chávezzel szemben a 2012 decemberében esedékes elnökválasztáson.

Jelenleg a Caracastól nyugatra, a Karib-tenger partján elterülő Miranda állam kormányzója, a 38 éves Henríque Capriles Radonski a legnépszerűbb ellenzéki politikus, 17 százalékos támogatottsággal.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×