INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Végeztek az orosz metrómerénylet szervezőjével

InfoRádió / MTI
Megölték az orosz biztonsági erők Dagesztánban Magomed-Ali Vagabovot, a március végi moszkvai metrómerényletek megszervezőjét - közölte az orosz országos terroristaellenes bizottság.

A március 29-én végrehajtott kettős merényletben negyvenen vesztették életüket, és több mint százan megsebesültek. A merényletek kivitelezését öngyilkos merénylőknek, nőknek tulajdonítják.

Az orosz bizottság közleményében leszögezte, hogy Vagabovot és még négy társát rövid összecsapás után tették ártalmatlanná. "Vagabov volt a moszkvai metró elleni öngyilkos merényletek megszervezője, tevékenyen részt vett fiatalok toborzásában, szervezte a kamikazék kiképzését" - olvasható a kommünikében.

Egyes értesülések szerint Vagabov a férje volt Mariam Saripovának, a moszkvai metróban robbantó két merénylő egyikének, ezt azonban a hatóságok nem erősítették meg hivatalosan.

A metrórobbantásokat Doku Umarov, a csecsen szélsőségesek és az úgynevezett Kaukázusi Emirátus vezére vállalta magára. Azt is közölte, hogy személyesen adott parancsot a támadás megkezdésére, s hogy az Oroszország elleni támadások folytatódni fognak.

A címlapról ajánljuk