INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

A rapperből nem lesz államelnök

InfoRádió / MTI
Minden valószínűség szerint nem szerepel Wyclef Jean haiti születésű amerikai rapzenész neve a Haiti elnöki posztjáért induló jelöltek listáján, amelyet hamarosan ismertetnek.

Ez azt jelenti, hogy a híresség nem indulhat a novemberi elnökválasztáson, vélhetően azért, mert nem felelt meg teljes egészében a követelményeknek. További részletek egyelőre nem ismertek. Az énekes még nem kapott hivatalos értesítést.

A januárban súlyos földrengés sújtotta Haitin november 28-án választják meg René Préval utódját. Az államfő két hivatali időt töltött ki, így nem indulhat újra.

A 40 éves Wyclef Jean bejelentése, miszerint ringbe száll a világ egyik legszegényebb országának vezetéséért, mindenekelőtt a haiti fiatalokat lelkesítette fel. Bírálói ugyanakkor Jean szemére vetették, hogy nincsenek politikai tapasztalatai.

A zenész kilencéves koráig élt a szigeten, majd családjával az Egyesült Államokba költözött. Haiti megsegítésén pár évvel ezelőtt kezdett dolgozni, karitatív szervezetet hozott létre.

Haiti még mindig szenved a januári földrengés következményeitől. A természeti katasztrófa 300 ezer ember halálát okozta, a fővárosban még most is több mint 1,5 millióan élnek otthon nélkül.

A címlapról ajánljuk