INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Strasbourgban megkéseltek egy hagyományos zsidó fejfedőt viselő férfit

InfoRádió / MTI
Megkéseltek egy kipát - hagyományos zsidó fejfedőt - viselő férfit pénteken Strasbourg központjában - közölte egy elzászi zsidó szervezet képviselője. Az első vizsgálat megerősítette, hogy egy "antiszemita támadás történt, amelyet egy szellemi fogyatékos követett el".

Az ügyészség közölte: a két feltételezett támadót sikerült rövid időn belül őrizetbe venni, de azzal kapcsolatban nem foglalt állást, hogy antiszemita támadás történt-e.

Pierre Lévy, Franciaországi Zsidó Intézmények Képviseleti Tanácsának (CRIF) elzászi képviselője elmondta: a negyvenes éveiben járó áldozatot az egyik támadó kétszer hátba szúrta. A másik támadónál egy vasrúd volt.

Az elmenekülő támadók egyikét egy rendőrjárőr fogta el - mondta el egy szemtanú, aki történetesen a Dernieres Nouvelles d'Alsace című lap újságírója. A másik támadó röviddel később került rendőrkézre. Az újság honlapja szerint a kórházba szállított áldozat állapota súlyos, de nem életveszélyes.

Roland Ries polgármester szerint az első vizsgálat megerősítette, hogy egy "antiszemita támadás történt, amelyet egy szellemi fogyatékos követett el".

A címlapról ajánljuk