eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Strasbourgban megkéseltek egy hagyományos zsidó fejfedőt viselő férfit

Megkéseltek egy kipát - hagyományos zsidó fejfedőt - viselő férfit pénteken Strasbourg központjában - közölte egy elzászi zsidó szervezet képviselője. Az első vizsgálat megerősítette, hogy egy "antiszemita támadás történt, amelyet egy szellemi fogyatékos követett el".

Az ügyészség közölte: a két feltételezett támadót sikerült rövid időn belül őrizetbe venni, de azzal kapcsolatban nem foglalt állást, hogy antiszemita támadás történt-e.

Pierre Lévy, Franciaországi Zsidó Intézmények Képviseleti Tanácsának (CRIF) elzászi képviselője elmondta: a negyvenes éveiben járó áldozatot az egyik támadó kétszer hátba szúrta. A másik támadónál egy vasrúd volt.

Az elmenekülő támadók egyikét egy rendőrjárőr fogta el - mondta el egy szemtanú, aki történetesen a Dernieres Nouvelles d'Alsace című lap újságírója. A másik támadó röviddel később került rendőrkézre. Az újság honlapja szerint a kórházba szállított áldozat állapota súlyos, de nem életveszélyes.

Roland Ries polgármester szerint az első vizsgálat megerősítette, hogy egy "antiszemita támadás történt, amelyet egy szellemi fogyatékos követett el".

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×