eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kétperces csenddel kezdődött a lengyel elnöki párért mondott gyászmise

Kétperces csenddel kezdődött, majd Mozart Requiemjével folytatódott a krakkói Mária-templomban vasárnap délután a lengyel elnöki párért mondott gyászmise.

A koncelebrációs gyászmisét vezető Stanislaw Dziwisz bíboros, krakkói érsek köszöntő beszédében egyebek között azt mondta, hogy Lech Kaczynski és Maria Kaczynska koporsójába beleíródott útitársaik sorsa is, akik őket katasztrófával végződő katyni látogatásukra elkísérték, és velük együtt életüket vesztették, valamint a katyni tömegsírokban fekvő lengyelek emlékezete is.

A templomban mintegy 700 vendég gyűlt össze, köztük a külföldi küldöttségek. A többi vendég számára a főtéren 5 ezer ülőhelyet készítettek elő.

Rendőrségi adatok szerint több mint 90 ezren kísérik figyelemmel a gyászszertartást. A krakkói főtéren, a Ryneken és a szomszédos utcákban 45 ezren, a Blonia réten 40 ezren, a Lagiewniki városrészben lévő Isteni Irgalom-székesegyháznál pedig további 7 ezren gyűltek össze.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×