eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Vonatbaleset: ostromállapot a spliti kórházban - nincs elég vér

Kisiklott a Zágráb és Split között közlekedő személyszállító vonat pénteken. Helyszíni híradások szerint a spliti kórházban ostromállapotok uralkodnak.

Egyes híradások szerint a halálos áldozatok száma meghaladja a hármat, más jelentések hat halottról tesznek említést. A sérültek számát 20 és 40 közé teszik.

Mentők és tűzoltók érkeztek a szerencsétlenség helyszínére. Helyszíni híradások szerint a spliti kórházban ostromállapotok uralkodnak. Az egyik orvos közölte, hogy önkéntes véradásra szólították fel a környékbeli lakosokat, és Zágrábból is vért küldtek a spliti kórházba.

Szlanyinka Anna, Magyarország spliti konzulja az MTI érdeklődésére telefonon elmondta, egyelőre nincsenek információk arról, hogy vannak-e magyar állampolgárok az áldozatok között, legalábbis a horvát hatóságok egyelőre nem adtak róla tájékoztatást.

A konzul folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket. Úgy tudja, hogy hat halottja van a szerencsétlenségnek, de a horvát hatóságok egyelőre nem erősítették meg azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint külföldiek is utaztak a vonaton.

A szerencsétlenség miatt ezen a vonalon leállították a vasúti forgalmat, buszokkal szállítják az utasokat.

Jisop Berket, Kastela város polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy ugyanezen a helyen 1966-ban is történt egy vasúti szerencsétlenség, akkor 33-an haltak meg. Véleménye szerint meg kell tiltani a forgalmat ezen a vasútvonalon, mivel az nem felel meg a közlekedésbiztonsági követelményeknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×