eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lecsaptak az amerikai hadsereg rendszerébe behatoló román hackerre

Évekkel az amerikai védelmi minisztérium rendszere elleni támadás után fogták el a ma 23 éves román hackert, aki akár 12 év börtönt is kaphat.

Egy román hackernek két évvel ezelőtt sikerült feltörni az amerikai hadsereg szerverét. Az akkor még csak 21 éves fiatal titkos információkat töltött le az amerikai védelmi minisztérium adataiból.

Az amerikaiak 2006-ban hamar észrevették a támadást. Az informatikai szakemberek azt állították, hogy Eduard Lucian Mândru kihasznált egy biztonsági rést, és egy trójai típusú vírussal fertőzte meg az egyik szervert. Így könnyen hozzáfért a hadsereg belső információinak egy részéhez, továbbá a megfertőzött számítógépeket is tudta irányítani.

A hacker utáni kutatást megnehezítette, hogy a 23 éves fiatal japán szervereken keresztül kapcsolódott, és nagyon kevés nyomot hagyott maga után. Az amerikai és román hatóságok pont akkor törtek be a hacker otthonába, amikor adatait törölte a számítógépéről.

A fiatalt 29 napos előzetes letartóztatásba helyezték, és tetteiért akár 12 év börtönt is kaphat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×