eur:
389.66
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Váratlan fordulat az amerikai elnöki versenyben

Öt százalékpontos előnyre tett szert John McCain, az amerikai republikánus párti elnökjelölt Barack Obamával, a Demokrata Párt valószínű jelöltjével szemben, amit elemzők váratlan fordulatként értékelnek.

A Zogby intézet felmérése azt mutatja: az emberek többsége szerint John McCain jobban kézben tartaná a gazdaságot, mint Barack Obama.

A novemberi választáson részvételüket biztosra ígérők között a republikánus jelölt 46-41 arányban vezet a demokrata politikussal szemben.

A Zogby felmérései során John McCain első ízben vette át a vezetést, Barack Obama júliusban még 7 pontos előnnyel rendelkezett.

Szakértők szerint Barack Obama népszerűségének csökkenésében szerepet játszhatott, hogy egyhetes vakáción volt, miközben a grúz-orosz viszályról tett markáns kijelentéseivel John McCain a sajtó figyelmének központjába kerülhetett.

A republikánus politikus az utóbbi hónapban rendszeresen támadta demokrata vetélytársát, megkérdőjelezte tapasztalatát, bírálta a tengeri olajfúrásokkal szembeni álláspontját, valamint indokolatlannak nevezte ázsiai látogatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×