eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Brit pedofilok fenyegetik a világot?

Nem férnek hozzá a brit pedofilokat nyilvántartó listához a külföldi árvaházak, iskolák, így szabadon dolgozhatnak náluk a hazájukban gyermekek molesztálásáért elítéltek - írja egy tanulmány, amely javaslatokat is tartalmaz. A többi mellett büntetnék azokat, akik külföldön szexuális bűncselekménybe keverednek, függetlenül attól, hogy a vendéglátó ország igazságszolgáltatása miként kezeli az ilyen ügyeket.

Könnyű dolguk van külföldön a brit pedofiloknak egy tanulmány szerint, mivel a külföldi árvaházak és iskolák nem férnek hozzá az Egyesült Királyság listájához, mely az ilyen ügyekben elítélt állampolgárait tartalmazza.

A dokumentum szerint a londoni kormány nem vesz tudomást a külföldre utazó szexturistákról, és ezzel gyermekek ezreit teszik ki veszélynek.

1997 óta Nagy-Britannia csak öt szexuális bűncselekményt elkövető ember ellen indított eljárást, ráadásul mind az öt ügy 2005 előtti. Eközben az Egyesült Államoknál ez a szám ötven, Ausztráliában pedig huszonötnél is több.

Thaiföldön eközben legalább tizenöt brit szexturistát csuktak le az előző két évben, és hasonló ügyben folyik eljárás brit állampolgárok ellen Indiában, Ghánában, Kambodzsában és Albániában is.

Sokuk tanár volt vagy árvaházban végzett önkéntes munkát. Jelenleg ugyanis a külföldi intézményeknek nincs lehetőségük arra, hogy előzetesen ellenőrizzék a hozzájuk érkező britek alkalmasságát, például nem férnek hozzá a szigetország által vezetett azon listához, amelyen a szexuális bűntettek elkövetői szerepelnek.

Most olyan javaslat kerülnek a kormány elé, amely szerint otthon is elítélhető lenne a külföldön gyermekeket molesztáló brit állampolgár attól függetlenül, hogy cselekményét bünteti-e a fogadó ország igazságszolgáltatása.

Egy másik kezdeményezés pedig arra irányul, hogy a már elítélt tetteseknek jelentenie kelljen a rendőrségen, ha külföldre utaznak.

A brit közvéleményt és a médiát mostanában sokat foglalkoztatja a pedofília és az az ellen való föllépés módszerei.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×