eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Az íreket és a cseheket "kidobhatják" az EU-ból?

A Financial Times hétfői elemzése szerint Írországot és Csehországot "kidobhatják" az EU-ból a lisszaboni reformszerződés ratifikálásának elmaradása esetén.

Írországot és Csehországot "kidobhatják" az EU-ból a lisszaboni reformszerződés ratifikálásának elmaradása esetén - áll a Financial Times hétfői elemzésében.

A londoni gazdasági napilap kommentárrovatában megjelent szerkesztőségi írás szerint, ha Írország nem tart újabb népszavazást a szerződésről, könnyen előfordulhat, hogy megkísérlik eltávolítani az unióból.

Néhány hét alatt zéróról egyértelmű lehetőséggé erősödött annak az esélye, hogy Írország az EU-n kívül találja magát, és ugyanez érvényes a ratifikáció másik lehetséges elutasítójára, Csehországra is - áll a cikkben.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×