eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Al Gore e-mail üzenetekkel kampányol Obama megválasztásáért

Al Gore volt amerikai alelnök mindent megtesz azért, hogy Barack Obama demokrata szenátor legyen az Egyesült Államok következő elnöke. Gore úgy foglalt állást az Obamát támogatóknak szétküldött e-mail üzenetében: az illinois-i szenátor az utóbbi másfél évben egységes mozgalmat teremtett maga mögött. A volt alelnök arra kérte híveit, hogy támogassák online adományaikkal Obama kampányát.

A Nobel-békedíjas Al Gore volt amerikai alelnök hétfőn közölte: mindent megtesz azért, hogy Barack Obama demokrata szenátor legyen az Egyesült Államok következő elnöke.

Gore úgy foglalt állást az Obamát támogatóknak szétküldött e-mail üzenetében: az illinois-i szenátor az utóbbi másfél évben egységes mozgalmat teremtett maga mögött. A máig nagy tekintélynek örvendő volt alelnök arra kérte híveit, hogy támogassák online adományaikkal Obama kampányát.

"Ez a kampány mindig egy másfajta politika kialakításáról szólt" - olvasható Al Gore honlapján. A környezetvédő aktivista világossá tette: nem fogadnak el pénzt lobbistáktól vagy politikai érdekcsoportoktól. "Az egyéni adományozók széles bázisát hozzuk létre annak biztosítására, hogy ez a kampány csak a nép érdekeit szolgálja és senki másét" - írta.

Al Gore, a Demokrata Párt egyik legbefolyásosabb személyisége mindeddig háttérben maradt az elnökválasztási kampányban, egyik elnökjelölt-aspiránst sem támogatta.

A konzervatív Fox News hírcsatorna áprilisban úgy értesült, hogy Jimmy Carter volt elnökkel arra akarja rábírni Hillary Clinton New York-i szenátort, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségért folyó versenytől. Erre azonban nem került sor, Clinton egy hete bejelentette, hogy felfüggeszti kampányát és Obama mögé áll.

Obama áprilisban, még mielőtt bebiztosította volna magának a demokrata elnökjelöltséget, bejelentette: ha megnyeri az elnökválasztást, valószínűleg felkéri főtanácsadójának Al Gore-t. Kifejtette, hogy Gore fontos szerepet kapna a klímaváltozással kapcsolatos elnöki politikájának kialakításában, és jelenleg is konzultál vele.

Al Gore Bill Clinton alelnökeként a 2000. évi elnökválasztáson alulmaradt a republikánus George Bush jelenlegi elnökkel szemben. A politikust tavaly Nobel-békedíjjal jutalmazták a klímaváltozás elleni küzdelem terén elért eredményeiért.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×