eur:
389.3
usd:
364.22
bux:
68189.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Több ezer légi járatot töröltek egy technikai hiba miatt

Több mint 2400 járatának törlésére kényszerült az American Airlines légitársaság az utóbbi három napban az MD-80-as típusú repülőgépeiben talált technikai hiba miatt.

A CNN hírtelevízió tudósítása szerint százezernél is több utas rekedt szerdán az amerikai repülőtereken, és eddig összesen mintegy negyedmillió embert érintett a járatok törlése.

Két napja az amerikai szövetségi légügyi hatóság arra figyelmeztette a legnagyobb amerikai légitársaságot, hogy megsérti a tűzbiztonsági előírásokat, mert nem megfelelően javította ki két héttel ezelőtt a hibás kábelezést az MD-80-as repülőgépeiben.

Gerard Arpey, az American Airlines elnöke bocsánatot kért a kialakult zűrzavarért, és megígérte, hogy ezúttal megfelelően kijavítják a hibát.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×