INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Putyin segélyt küld a koszovói szerb körzetekbe

InfoRádió / MTI
Vlagyimir Putyin orosz államfő megbízta a kormányt, hogy nyújtson humanitárius segítséget a koszovói szerb körzetek lakosságának.

"Amennyiben az embereknek ott szükségük van humanitárius segélyre, akkor adjuk ezt meg nekik, de politikai színezet nélkül. A politika a dolgok egyik oldala, a humanitárius segély a másik. Az utóbbi esetében feltétlenül szem előtt kell tartani, hogy minden ottani lakosnak normálisan kell élni, függetlenül attól, hogy melyik nemzetiséghez tartozik" - mondta Putyin, amikor hétfőn találkozott a kormány tagjaival.

Az elnök Szergej Lavrov külügyminiszter korábbi közlésére reagált, amely szerint némileg feszültté vált Koszovóban a humanitárius helyzet, és a szerb kormány kérte Oroszország segítségét a humanitárius gondok megoldásához, nevezetesen gyógyszereket, orvosi felszereléseket, higiéniai eszközöket és tartós élelmiszereket kért.

A külügyminisztérium azonnal reagált Putyin felvetésére, és bejelentette: máris hozzálátott az igények tisztázásához és amint pontosabbat tud mondani, azonnal a kormány elé terjeszti javaslatát.

A címlapról ajánljuk