eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Felrobbant egy gázvezeték Szlovákiában

Felrobbant a nemzetközi gázvezeték hétfő hajnalban Kelet-Szlovákiában. Emberéletben nem esett kár, a lángokat még nem sikerült eloltani.

A robbanás reggel háromnegyed hatkor történt. A Kassa-vidéki járásban lévő, Slanec-Nagyszalánc mellett eddig ismeretlen okokból felrobbant a nemzetközi távolsági gázvezeték.

Szemtanúk szerint a robbanás hatalmas erejű volt, a lángok több mint 100 méteres magasságba csaptak, a tüzet a széles környéken jól lehetett látni.

A baleset alig pár méterre a lakott területtől történt, az embereknek azonban nem esett bántodásuk. A helyszínre érkező tűzoltók biztonsági okokból közel 30 házat kiürítettek, a lakosokat a közeli iskolában helyzték el.

Lezárták a községen áthaladó autóutat is.

A legfrissebb jelentések szerint a tűzoltóknak már sikerült ellenőrzésük alá venni a tüzet, az oltás még órákig eltarthat. Egyelőre nem tudni, milyen kiesés lesz a földgázszállításban.

Hanganyag: Protics János

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×