eur:
388.57
usd:
360.72
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Agyonlőttek német rendőrök egy amerikai katonát Bajorországban

Tűzharcban lelőttek egy amerikai katonát német rendőrök péntekre virradóra a bajorországi Königsbergben. A férfi foglyul ejtette volt barátnőjét és azzal fenyegette, hogy megerőszakolja.

A rendőrségi jelentés szerint a 30 éves katona, aki a schweinfurti amerikai támaszponton teljesített szolgálatot, volt barátnőjét annak saját lakásán ejtette foglyul szakításuk után, és megfenyegette, hogy megerőszakolja. A lánynak sikerült elmenekülnie és értesítenie a hatóságokat.

Egy rendőrkommandó helikoptertámogatással üldözni kezdte a katonát, majd amikor rátaláltak, az amerikai géppisztollyal fenyegette őket. Kommandósok olyan súlyosan megsebesítették, hogy hiába szállították egy schweinfurti kórházba és hajtottak végre rajta sürgős műtétet, egy órával később a katona belehalt sérüléseibe.

Egyelőre nem derült ki, hogy a katona rálőtt-e a rendőrökre, mint ahogyan azt is vizsgálják, miként tudott kicsempészni egy géppisztolyt a szolgálati helyéről.

Az amerikai hadsereg az elmúlt években számos németországi bázist felszámolt, de még mindig jelentős a jelenléte Bajorországban. Több egység Schweinfurtban állomásozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×