eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elsöprő tiltakozás a nyugdíjreform tervezete ellen

Athénban több ezren tiltakoztak a görög kormány tervezett nyugdíjreformja ellen. A megmozduláshoz több foglalkozási ág képviselői, köztük a bankalkalmazottak és a tanárok is csatlakoztak, akik három óra hosszat szüneteltették a munkát.

Több ezer ember tiltakozott a görög fővárosban a kormány nyugdíjreform-tervezete ellen. A demonstráción banki alkalmazottak és tanárok is részt vettek, akik a munkát is beszüntették egy időre.

Az athéni kormány tervei alapján a jelenleg hatályos szabályozáshoz képest két évvel később lehetne nyugdíjba vonulni, emellett csökkentenék az ellátás összegét is.

A görög parlament kedden kezdte meg a vitát a reformról, a szakszervezetek pedig március 29-ére országos sztrájkot hirdettek.

Kosztasz Karamanlisz miniszterelnök közölte: a tervvel meg szeretnék akadályozni, hogy 15 éven belül összeomoljon a nyugdíjrendszer.

A kormányfő emlékeztetett: szakértők szerint, ha változatlanul hagyják a rendszert, akkor a nyugdíjalapok hiánya elérheti a 400 milliárd eurót, vagyis Görögország bruttó hazai termékének kétszeresét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×