eur:
395.66
usd:
372.15
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Újabb titkos termet találtak a borzalmak házában

Újabb befalazott pincehelyiségre bukkantak a Jersey szigetén egy volt nevelőotthonban kutató rendőrök. A hatóság emberei attól tartanak, hogy újabb borzalmak derülhetnek ki a Haut de la Garenne nevű intézet félelmetes múltjából.

Csontdarabokat, vérnyomokat és "Évekig nagyon rossz voltam" feliratú falfirkákat találtak a rendőrök a Jersey szigetén fekvő volt nevelőintézetben felfedezett első titkos pincehelyiségben.

A szintén befalazott második teremre még csak most bukkantak rá a rendőrök, ám az már látszik, hogy az mintegy háromszor akkora, mint az első volt és alighanem egy négy helyiségből álló rendszer része.

A rendőrség szerint ezek a befalazott helyiségek nem szerepelnek az eredeti tervrajzokban. A most felfedezett nagyméretű helyiség alapos feltérképezése a hatóság szerint elhúzódhat, bár nyomkövető kutyákat is bevetnek a siker érdekében.

Közben már mintegy 160-an jelentkeztek a rendőrségnél azzal, hogy őket is bántalmazták a földalatti termekben. Meg nem erősített hírek szerint a nyomozók a következő napokban három letartóztatást terveznek, kettőt Jersey-n, egyet pedig a brit szigeten.

"Nem jelenthetjük ki egyértelműen, hogy bárkit is megöltek volna. Ám közelebbről megvizsgálva a történteket, azt kell mondanunk, hogy nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy valaki meghalt. Ezt az is alátámasztja, hogy az illetőt az eset után soha többet nem látták" - nyilatkozta a nyomozást vezető helyi helyettes rendőrfőnök, Lenny Harper.

Egyes hírek szerint már az intézet több korábbi lakója is részletekbe menően ecsetelt bizonyos tengerparti kirándulásokon történt szexuális molesztálásokat, valamint azt is elmondták, miként kényszerítettek kisgyerekeket arra, hogy végignézzék a társaikon elkövetett erőszakot.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×