eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lecsapott a vihar Nagy-Britanniára

Az érkezése utáni első órákban már jelentős károkat okozott Anglia és Wales délnyugati vidékein a napokkal ezelőtt beharangozott vihar.

Az óceán felől betörő viharzóna óránként 110-130 kilométeres széllökésekkel érkezett. Hétfő reggelre hétezer háztartás maradt áram nélkül az angliai Cornwall és Devon grófságokban, illetve Walesben, miután a szél leszaggatta a vezetékeket, vagy fákat döntött rájuk.

Hétfő délelőtt már az ország beljebb fekvő térségeiben, így Londonban is érezhető volt a vihar közeledte; a brit fővárosban erős szél és szakadó eső fogadta a reggeli csúcsforgalomban munkába igyekvőket.

A hatóságok figyelme azonban elsősorban a part menti vidékekre összpontosul, itt ugyanis komoly tengerár-veszéllyel jár az alacsony nyomású viharzóna és az ilyenkor szokásos, egyébként is magas dagály egybeesése.

Cornwallban, Devonban és Walesben több part menti településen emberek százait költöztették ki a közvetlenül a tengerre néző épületekből.

Dél-Anglia legnagyobb kikötőjében, Portsmouthban - ahonnan Franciaországba és Spanyolországba közlekednek menetrendszerű kompjáratok - áll a forgalom. A vihar az előrejelzések szerint szerdáig is eltarthat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×